Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırşehir’de 51 milyon lira yatırım bedelli 10 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Bakan Eroğlu, Kırşehir programında ilk olarak saat 10.45’te Kırşehir Valiliği’ni ziyaret edecek.
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün saat 11.30’da başlayacak mezuniyet törenine katılacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cuma namazı sonrasında Cacabey Meydanı’nda geleneksel Ahi Pilavı ikramına da katılacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilimizde tesis edilen toplam
10 adet tesisten 8 adet tesisin açılışını yapacak, 2 adet tesisin de temelini atacak.
Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni saat 14.00’te Güzler Evcil Hayvanlar Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Saat 15.30’da Kırşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyareti sonrasında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek partilileriyle bir araya gelecek olan Bakan Eroğlu, saat 18.30’da Ankara’ya hareket etmek üzere ilimizden ayrılacak.
Güzler Piknik Alanı ve Evcil Hayvan Parkı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış töreni ile 51 milyon TL yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atılarak, açılışlar gerçekleştirilecek.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Kırşehir’e yapılması planlanan 26 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjdeyi de açıklaması bekleniyor.
Toplu açılış ve temel atma töreni ile DSİ’ye ait 46,68 km uzunluğunda inşa edilecek Kırşehir İçmesuyu İsale Hattı’nın temeli atılacak. Böylece Kırşehir’in 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı garanti altına alınacak. Ayrıca Kırşehir Belediyesi’ne ait 8,5 milyon TL yatırım bedelli 1 adet tesisin de temeli atılacak.
Mucur Aksaklı, Karacalı Göleti Sulaması, Merkez Sıdıklı Küçükoba Kulpak Sulaması ile 1 adet taşkın koruma tesisinin de açılışının gerçekleştirileceği törende, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 4 adet tesisin açılışı da yapılmış olacak.
DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nın da açılışı gerçekleştirilecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 10 tesisin maliyetinin 51 milyon TL’yi bulduğu belirtilirken, 1000 Günde 1000 Gölet (GÖL-SU) projesi kapsamında açılışı yapılacak Mucur Aksaklı, Karacalı Göleti Sulaması ile 3 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak. Merkez Sıdıklı Küçükoba Kulpak Sulaması ile de 820 dekar zirai alan suya kavuşacak. Böylece Kırşehir’in münbit topraklarına bereket katılacak. Ayrıca, 1 köy de taşkın zararlarından korunacak. DSİ tarafından inşa edilecek İçmesuyu İsale Hattı kapsamında da 46,68 km uzunluğunda isale hattı inşa edilecek.
KIRŞEHİR’E SON 2 YILDA 22 MÜJDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Eylül 2013 tarihinde Kırşehir’e verdiği 15 müjdeye ilave olarak 26 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Kırşehirlilere 22 müjde verilmiş olacak.
Müjdeler arasında içme suyu arıtma tesisi, sulama tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nda altyapı çalışmaları ile 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun kurulması yer alıyor.