KIRŞEHİR Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bahçeci “İstiklal Marşı tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesidir” dedi.

Milletleri millet yapan en önemli değerlerin birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak, tarih gibi insani hasletler olduğunu vurgulayan Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:
“12 Mart ülkemiz ve milletimiz için önemli bir gündür. Zor şartlar altında varlık mücadelesi verilen 1921 yılının 12 Mart’ında, ülkemizin büyük şairi Mehmet Akif’in yazdığı eser TBMM tarafından millî marşımız olarak kabul edildi. Millî marş olarak kabul edilmesi sürecinde TBMM’de duygu ve coşku yüklü sahnelerin yaşanmasına kaynaklık eden İstiklal Marşı, içeriğinde yer alan bağımsızlık, birlik ve inanç değerleriyle gerçek bir ‘milli mutabakat metni’dir.
“Bu önemli metni yazan Mehmet Akif’i, sadece büyük bir şair olarak nitelendirmek onu eksik tanımlamaktır. Akif, aynı zamanda dönemini iyi okuyan önemli bir sosyologdur. Akif, imanlı, İslami bilen, anlayan ve yaşayan, müspet ilimlerle ve sanatla iştigal eden, vatanını ve milletini seven, kendine güvenen, çok çalışan geçmişle irtibatını koparmayan, geleceğe umutla bakan gençlik önermesiyle genç nesle, medeniyetin yeniden dirilişinin öncülüğünü yapmak sorumluluğunu da yüklemiştir.
“Genç kuşakların, Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yılında bu güzel vatanı bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Âkif Ersoy’u saygıyla ve rahmetle anıyorum.”