KIRŞEHİR’DE 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Törende, Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Necati Şentürk, yazısında şu cümlelere yer verdi:
“Aziz Şehitlerimiz, tarihin hafızasına sığmayan kahramanlıkları ancak destanlar anlatabilir. Tarihin en büyük şehamet destanını yazan sizleri, kalem yazmaktan, kelam ifadeden aciz. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan sizler, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahipsiniz.
“Aziz şehitlerimiz, Allah ve Resulü’nün övdüğü o kutlu şahadet makamına erişmek için zerre kadar tereddüt etmeksizin girdiğiniz vatan toprakları sizlerin kanıyla mukaddes kılınmıştır. Feda-i can ederek bıraktığınız kutsal vatan topraklarında şanlı bayrağımızı ebediyete kadar dalgalandırmak için şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış nesiller yetiştirmek en büyük görevimizdir.
“Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Aziz Şehitlerimiz, Vatan size minnettardır, ruhunuz şad olsun.”

b (6) copy
Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Musa Atar, “Bugün; Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren Şanlı Bayrağımızı yeryüzünün birçok yerine taşıyarak üç kıtayı Türk Yurdu haline getirenlerin, kurdukları devletler ve imparatorluklarla tarihe yön verenlerin, kazandıkları zaferlerle çağ kapayıp çağ açanların, idealleri uğruna bedenlerini, bu kutsal topraklara koydukları gündür” dedi.

Şehitlerimizin ruhuna İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından dua okunması ve şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ile devam eden programın ardından Vali Necati Şentürk tarafından Terme Otel'de şehit ailelerine yemek verildi.

b (2) copy

18 Mart Şehitleri Anma Günü programı, Ahi Evran Üniversitesi Konferans Salonu’nda Doç. Dr. Yaşar Özüçetin tarafından sunulan 'Çanakkale Zaferi' isimli konferans ve Kırşehir'in Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş Belgeseli’nin gösterimi ile sona erdi.