Avusturya Vatandaşı Cornella  Schubleder Müslüman oldu

Avusturya vatandaşı Cornella Schubleder, Kırşehir İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreninde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren Cornella Schubleder için 24.08.2022 Çarşamba günü saat 09.30’da Kırşehir İl Müftülüğü'nde “İhtida Merasimi” düzenlendi. Düzenlenen ihtida programına İl Müftü yardımcıları Zeynep Önen ile Hacı Ahmet Başaran’da katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, Cornella Schubleder'ya İslam dini hakkında özet bilgiler veren İl Müftüsü Mehmet Yaman, “İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak” olduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerim’den ayet ve meallerini okuyarak açıklayan Müftü Yaman, “İkinci önemli esasın Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek” olduğunu söyledi.

Kendisine imanın esasları ve İslam’ın şartlarının açıklandığı Cornella Schubleder, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İl Müftüsü Yaman, Müslüman olan Cornella Schubleder’yı tebrik ederek yeni hayatında başarılar diledi.

“İyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak kurallarına uymak, kurallara uyabilmek için de öğrenmek ve öğrendikçe tatbik etmek gerektiğini” belirten İl Müftüsü Yaman, merasim sonunda Cornella Schubleder ‘e “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti. (HABER MERKEZİ)