KIRŞEHİR Emniyet Müdürlüğü, 12'nci C sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı yapılacağını duyurdu.
10 Eylül 2017 tarihinde yapılacak sınav için başvurular 18 Ağustos’a kadar Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacak. 12'nci C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Yazılı Sınavı için 300 TL sınav ücreti alınacak. Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünce alınacak ücretin adaylarca sınav adı ve TC kimlik numarasının belirterek ücretinin yatırılması için hesap açılması ve hesabın 13 Temmuz-18 Ağustos 2017 günü mesai bitimine kadar aktif olması sağlanacak.
Başvurular, Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesinin Verilmesi Esas ve Usullerinin Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik'in ikinci bölümünde yer alan "Adaylarda Aranacak Nitelikler ve Başvuru" başlıklı 5 ve 6'ncı maddelerinde belirtilen esaslara göre yapılacak.
Emniyet ve TSK personelinin sınava müracaatlarında, 2013/13 sayılı Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesinin 4.6. maddesi de dikkate alınacak.
Sınava müracaatta bulunan şahıs hakkında şikâyet veya sağlık durumu hakkında tereddüt olmaması halinde müracaat tarihinin son gününden geriye dönük bir yıl içinde alınmış sağlık raporları kabul edilecek.
Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan, Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı için 300 TL sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacak. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış oldukları dekontu Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne teslim edecek.
Müracaatı kabul eden personel; adayın adı ve soyadını, başvuru ilini, ücreti dekontunu ve T.C. kimlik numarasını ile almak istedikleri belge sınıfına ait bilgileri Özel Güvenlik Daire Başkanlığının pölnet adresindeki butonlara sırasıyla;
1- Projeler kısmında yer alan "Özel Güvenlik Bilgi Sistemi" tıklanacak.
2- "Yeni Web Sayfası" (GÎT) butonu tıklanacak.
3- Açılan Özel Güvenlik Bilgi Sistemi giriş ekranında bulunan "Kullanıcı Adı ve Şifre" girişi yapılacak.
4- Şifre girişi yapıldıktan sonra açılan sayfada bulunan "Silah ve Patlayıcı Madde İşlemleri" ekranına giriş yapacak.
5- Açılan Özel Güvenlik Silah ve Patlayıcı İşlemleri sayfasındaki "Silah ve Patlayıcı İl Sınav Kayıt" linkine tıklayarak adayların sınav kaydı yapılacak.
6- Sınav kaydının yapılacağı ekrana T.C. kimlik numarası kutusuna adayın T.C. kimlik numarası yazılarak "Kişi Kaydı Getir" butonu tıklanarak adayın bilgileri getirilecek, veri tabanında kaydı bulunmayan adayların aynı sayfada bulunan "Kişi Ekleme" menüsünden T.C. kimlik numarası yazılarak kişi kaydı oluşturulacak.
7- Ateşleyici Yeterlilik Sınav Yetkisi bulunmayan personel için Özel Güvenlik Daire Başkanlığı Polnet sitesinde bulunan Proje Kullanıcı Talep Formu doldurularak resmi yazı ile Daire Başkanlığına gönderilecek, her ilden en fazla 2 personel için yetki talebinde bulunulacaktır.
Başvuru dosyaları illerde muhafaza edilecek ve Daire Başkanlığına müracaatla ilgili herhangi bir dosya gönderilmeyecek. Adaylara verilecek Sınav Giriş Belgesi için örnek belge Özel Güvenlik Daire Başkanlığının polnet adresinde yayınlanacak.
Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle adayların Ateşleyici Yeterlilik Belgesi sınavlarına giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecek.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, istedikleri Ateşleyici Yeterlilik Belgesi sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla sınav kurulunca mülakat sınavına tabi tutulacak.
Mülakat sınavı, 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında saat 09.00'da yapılacak.
Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacak. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacak.
HABER MERKEZİ