ŞEHRİMİZİN en eski tarihi mezarlığı olan Aşıkpaşa son aylarda tinerciler ve alkol alan sarhoşların mekanı haline geldi.

Önceki gün bir grup vatandaş gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek Aşıkpaşa Mezarlığı’nda gördükleri çirkin manzaralara tepki göstererek Kırşehir Belediyesi’ni ve Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’ne tepki gösterdiler.
Kırşehir Belediyesi’nin bütün mezarlıkları düzenleyerek koruma altına aldığını, ancak buralarda hiçbir görevlinin bulunmaması nedeniyle yapılan hizmetlere zarar verildiğini, mezarlık taşlarına, ağaçlarına ve çeşmelerine zarar verildiğini belirten vatandaşlar bu konuda yetkilileri göreve davet ederek şunları söylediler:
“Şehrimizdeki en eski mezarlığımız olan Aşıkpaşa tinercilerin ve sarhoşların mekanı haline gelmiş durumda. Mezarlıkta içki içiyorlar, bali çekiyorlar. Bunlara kim dur diyecek? Buralar korumasız kaldığı için mezar taşlarını kırıyorlar, hayırseverlerin yaptırdığı çeşmelere zarar veriyorlar. Yakınlarımızı mezarlıkta ziyaret edemiyoruz. Bu kişiler bizlere saldırıyor. Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci bütün mezarlıklarımızı olduğu gibi Aşıkpaşa Mezarlığı’nı da koruma altına aldı ve Kırşehir’e yakışır bir mezarlık haline getirdi. Ancak bir güvenlik görevlisi vermediği için burası kaderine terk edildi. Bu konuda artık bir şeyler yapılması gerekiyor. Bugün mezar taşlarını kırıp zarar verenler, bizlere saldıran balicilerin ve sarhoşların yarın Aşıkpaşa Türbesi’ne zarar vermeyeceğini kim düşünebilir, söyleyebilir ki? Bu konuda Valimiz Necati Şentürk’ü, Belediye Başkanımızı ve Emniyet Müdürümüzü göreve davet ediyor ve buradaki bu çirkinlikleri yerinde görmelerini istiyoruz.”
Aşıkpaşa Mezarlığı’nın arka tarafında oturan mahalle sakinleri de bu durumdan şikayet ederek “Evimizi ve işimize giderken mecburen Aşıkpaşa Mezarlığı içinden geçip giyiyoruz. Bizim gibi çocuklarımız ve eşlerimiz de tinercilerin ve sarhoşların saldırısına uğruyor. Bu durumdan korktukları için başka yolları kullanmak zorunda kalıyorlar. Yetkililerden bizleri tinercilerin ve sarhoşlardan kurtarmaları için yardım istiyoruz” dediler.
Öte yandan Ankara-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan ve geçen yıl ihanete duvarı yenilenen Aşıkpaşa Mezarlığı’na Kobani saldırılarını bahane ederek yazı yazılırken, Kırşehir Belediyesi yazılan sözleri başka renkle kapatırken çirkin bir görünüm hala duruyor. Kırşehirliler her gün binlerce aracın güzergahında görülen bu çirkinliğin kendine uygun boya ile kapatılması için Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye çağrıda bulundular.