2011 yılında kurulan kısa adı KIYŞAD olan Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Aşık Said Ozanlar Şöleni”nin beşincisi yarın akşam saat 19.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilecek.

KIYŞAD Başkanı İsa Erdoğan’ın gazetemize verdiği bilgiye göre, “5. Aşık Said Ozanlar Şöleni” kutlamaları yarın saat 19.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

Erol Kılıç’ın sunumu ile yapılacak şölende Ozanlar İsa Erdoğan, Ufuk Arslanr, Hikmet Şentürk ve Adnan Torun Aşık Said’ın türkü ve bozlaklarını seslendirecek.

Şairler Feride Taşkoparan, Mümtaz Boyacıoğlu, Ali Aydemir, Gürsel Şahinoğlu, Osman Alpsoy, Ahmet Şahinoğlu, Erdoğan Çalışkan, İbrahim Özdemir, Ertuğrul Yılmaz, Fendiye Dinç, Mehmet Sabah, Derviş Ekim, Sait Sargın, Döndü Çetin, Veysel Turgut ve İnayet Millidere de Aşık Said’i anlatan yazdıkları şiirleri okuyacak.

Başkan İsa Erdoğan, 2011 yılında kurulan KIYŞAD’ın 55 üyesi bulunduğunu belirtti ve Kırşehir halkını yarın akşamki şölene davet etti.

İsa Erdoğan gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği, 1835 yılında Kırşehir’in Toklumen köyünde doğan ve 1910 yılında vefat eden, türküleriyle, bozlaklarıyla tanınan Aşık Said’i beşinci kez şölenle anacağız. Aşık Said 1835 yıllında Toklumen'de doğmuş ve yaşamıştır. Edebiyatımıza önemli eserler bırakmıştır. Tabi ki bu programa sığmayacak kadar dolu bir hayat yaşamıştır. Aynı zamanda kendisi iyi bir hocadır, Kayseri Medresesi’nde dersler almıştır. Eserlerinde işlediği konular Dadaloğlu ve Karacaoğlan ile çok benzerlik göstermekle birlikte yıllar sonra bu akım bizim coğrafyamızla bütünleşmiştir. Ben kendim onun kitabını okudum. Onun gibi gerçek halk ozanları dikkat ederseniz hep yoksul ailelerin çocukları olur. Bu yüzden eserlerinde İç Anadolu coğrafyamızdaki ayrılıkları, gurbeti, yoksulluğu ve zamansız ölümleri içimizde derin izler bırakırcasına işlemişlerdir. Bu sebeptendir ki biz Aşık Said’i, Dadaloğlu’nu, Karacaoğlan’ı, Muharrem ve Neşet Ertaş’ı asla unutamayız. Ama bu büyük halk ozanları buralara isimlerini kolay kazımadılar. Önce yaptıkları iş dışlansalar da sonradan halk bu ozanlarımızı yıllar sonra bugün bile sonsuz saygı anmaktadır. Bunlardan birisi Refik Başaran’ı Ürgüp'te ‘sadece bağlama çalıyor’ diye köyünden kovulmuş, o da gidip Afyon Emirdağı’na yerleşip bir daha dönmemiştir. Diğer Birisi Şemsi Yastıman. Yastıman’ı babası ‘sen bağlama çalıyorsun, bu şeytan işi’ demiş, o da ‘baba, şeytan bunun neresinde?’ diyerek türkü yapmıştır. Ve o da Kırşehir’den İstanbul’a gidip bir daha dönmemiştir. Bizden önce gelen ozanlar yazmış bize bırakmışlar bizlerde bizden sonra gelenlere bir şeyler bırakabilirsek ne mutlu bize. Biz de bu nedenle Kırşehir’de türkü ve bozlaklarıyla tanınan ünlü saz ve söz ustamız Toklumenli Aşık Said’i bir şölen programıyla anmak istedik.”

Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı İsa Erdoğan yarın akşam saat 19.30’da Kültür Merkezi Salonu’nda 5.sini düzenleyecekleri “Aşık Said Ozanlar Şöleni”ne bütün Kırşehir halkını davet etti. (HABER:MUALLA CEYLAN)