Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 3,4 ve 5 yaş çocuklarına kreş yardımı yapılıyor...

KIRŞEHİR’DE çalışan annelere kreş desteği veriliyor.
Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çalışan annelere kreş desteğinde bulunarak, sıkıntılarını gideriyor.
Kadınların ekonomik hayatta yer alması toplum olarak istenilen bir durum olsa da, çalışan kadınların çocuklarına bakıcı bulma sıkıntısı da çalışma istek ve arzularına engel oluyor. Sosyal hayat açısından kadınların iş hayatında yer alması gerekirken, pek çok kadın ekonomik açıdan ihtiyaçları olmasına rağmen, bakıcı nedeniyle çalışamıyor.
Kırşehir’de çalışan kadınların çocuklarına bakıcı bulma sıkıntısı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün sağladığı kreş yardımı ile çözülüyor.
Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çalışan ve zor durumda bulunan bayanlara kreş yardımında bulunuyor.
Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün sağladığı kreş yardımı ile ilgili bilgiler veren İl Müdürü Ramazan Baykara, bir ailede kadın çalışıyor, kocası çalışmıyorsa ekonomik desteğe de ihtiyacı varsa kadının Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek kreş yardımı talep edebileceğini söyledi.
Anne ya da babası olmayanlar ile tek ebeveynli ve maddi yoksunluk içinde bulunanların da Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne müracaat edebileceğini belirten İl Müdürü Ramazan Baykara, kreş yardımı talep eden ailenin evinde incelemelerde bulunarak, 3, 4 ve 5 yaşında olan çocukların Kırşehir’de faaliyette bulunan özel kreşlere yerleştirildiğini kaydetti.
Çocuğunu kreşe bırakan anne ya da babanın gönül rahatlığıyla çalışarak ailesinin geçimini sağlayabildiğini dile getiren Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, ilimiz Kırşehir’de bulunan kreşlerin yüzde 15’lik kontenjanının bu durumda bulunan ailelerin çocukları için ayrıldığını ifade etti.