yem

1977 YILINDA Ankara ili Kazan ilçesinde yem üretimi ve hayvancılık sektöründe ticari hayatına başlayan Ankara Yem Kırşehir'deki besiciler için bir seminer düzenledi.

Makissos Termal Otel'de Pazartesi akşam saat 18.30'da başlayan "Besi Sığırcılığında Kazancınızı Artırmanın Püf Noktaları" konulu seminere Kırşehir'den 350'den fazla besici katıldı. Dr. Abdurrahman Özlüer'in katılımıyla organize ettiği seminere Kırşehir'deki besicilerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Seminer Ankara Yem San. Tic. A.Ş. veteriner hekim Yasin'in Karataş açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın kürsüye geldi. Hayvancılığın gelişmesi ve içinde bulunan sorunlarla ilgili görüş ve düşüncelerini aktaran Genel Müdür Nurettin Aydın, besicilere çalışmalarında başarılar diledi.

Dr. Abdurrahman Özlüer, sığır besicilerine kazancı artırma konusunda geniş kapsamlı bilgiler verdi ve onların sorularını yanıtladı.

Kırşehir ve yöresinde hayvancılığın her geçen gün geliştiğini, bölgenin besicilikte bir marka kent haline geldiğini belirten Abdurrahman Özlüer, besicilerin kendilerini geliştirmeleri ve besicilik yaparken uygulamaları ve yapmaları gerekenleri anlattı.

“Besi Hayvanları Performansını ve Beside Karlılığı Etkileyen Temel Süreçler” ana başlığı altında bir sunum gerçekleştiren Veteriner Hekim Dr. Abdurrahman Özlüer, Kırşehir'de besi hayvanında yemin ete dönüşüm oranını etkileyen hayvan konforu ile ilgili süreçler hakkında detaylı bilgiler verdi.

ankara 5 copy

Konuya besi hayvanlarında olması gereken barınak koşulları hakkında bilgilendirme ile başlayan Özlüer, barınakta hava akımı, ışıklandırma, barınak ısısı, ısı stresi, insan davranışlarının besi hayvanlarında oluşturduğu etkiler, nem, altlık yönetiminin besi performansına ve karlılığa etkilerini anlattı.

Hayvanlarda besleme ve yemlemenin önemi ile su miktarı ve su kalitesi konularının besi performansı ve karlılığa etkileri hakkında da bilgiler veren Özlüer, besi hayvanlarında besi dönemlerine göre gerekli protein, enerji, vitaminler ve mineraller hakkında da detaylı bilgiler sundu.

Ankara Yem A.Ş. Teknik Pazarlama & Ar-Ge Müdürü Akın Dündar da Besi hayvancılığında kaba yem kaynaklarının önemi ve buna bağlı protein eksikliklerinin besi performansına etkisi üzerine bilgiler vererek, Ankara Yem’in hayvanlardaki protein ihtiyacını gidermek için ,uzun süren çalışmalar sonrası ürettikleri yüksek proteinli özel bir ürün olan “PROTAYS” adlı ürünlerini ve faydalarını anlatarak bilgilendirdi.

ankara3 copy

Ankara Yem San. Tic. A.Ş.'nin 1998 yılında da Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımına başladığı kendi fabrikasında 2002 yılında üretime geçtiği öğrenilirken kuruluşundan itibaren “önce kalite” sloganı ile yola çıkan ve kaliteli ürün ve hizmet anlayışını amaç edinen Ankara Yem, hem üretim hem de stoklama kapasitesini arttırarak, sektör içerisinde pazar payını da sürekli arttıran bir kuruluş.

2012 yılında 5 bin m ton stoklama kapasiteli Çelik Silo yatırımını tamamladıktan sonra ürün kalitesini kapasitesini ve üretim kapasitesini arttırmak adına 25 ton/saat kapasiteli ikinci pelet presi tesisinin yatırımını gerçekleştiren Ankara Yem'in 2014 yılında 6020 ton kapasiteli yatay depo projesini tamamlayarak hizmete başladığı bildirildi.

Şu an 54 çalışanı ile yem sektörüne hizmet veren Ankara Yem, çağın gereği rekabet edebilirliği ve rekabette sürdürülebilirliği arttırmaya yönelik kurumsal yapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarını ise ISO: 9001 Kalite Güvencesi ve ISO: 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi içeriğine uygun olarak yürütüyor.

protays 2

ANKARA YEM’DE ÜRETİLEN

PROTAYS KULLANIM SONUCU ;

-Besi performans düşüklüğünü giderilir,

-Kas ve lif gelişimini hızlanır,

-Erken yaşta kesim ağırlığına ulaşması sağlanır.