KIRŞEHİR’DE dün başlayan 30. Ahilik Haftası ve 53. Esnaf Bayramı, 24 Eylül’e kadar birbirinden güzel ve eğlenceli etkinliklerle kutlanacak.
24 Eylül 2017 Pazar gününe kadar her gün gün boyu farklı etkinliklerin yanı sıra akşam da konserler ve gösterilerle Kırşehirlilere keyifli gece yaşatılacak.
2014, 2015 ve 2016 yıllarında Mayıs ayında kutlanan ve tekrar Eylül ayında kutlanmaya devam edecek olan Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı’nda Cacabey Meydanı ile Ahi Evran Külliyesi’nden kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilecek.
13. yüzyılda Kırşehir’de yaşayan Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla değişik etkinliklerin düzenleneceği 30. Ahilik Haftası, dün yapılan görkemli açılışla başlarken, bugün de birbirinden güzel ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilecek.

KİTAP FUARI AÇILIYOR

Ahilik Haftası kutlamalarında bugün Ahi Evran Külliyesi Meydanı’nda Kırşehir Belediyesi’nce düzenlenen 2. Kitap Fuarı’nın açılışı yapılacak.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Kırşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Kitap Fuarı’nda bu yıl da en iyi yayınevleri ile seçkin yazarlar Kırşehirlilerle buluşacak.
Sinan Yağmur, Nurullah Genç, Melih Tuğtay, Talha Uğurluel, Hasan Ali Toptaş, Senai Demirci, Hatice Kübra Tongar, Ahmet Şimşirgil, Mehmet Ali Bulut, Erhan Altunay, Şermin Çarkacı, Hayati İnanç, Kahraman Tazeoğlu ve Azerbaycan’dan Anar Rızayev Kırşehirlilerle söyleşi gerçekleştirecek.
Kitap Fuarı’nda ayrıca Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da söyleşi ve imza günü düzenleyecek.
Kırşehirlilerin dolu dolu bir kültür haftası yaşayacağı etkinliklerde Mehteran gösterisi de ayrı bir güzellik katacak.

Bugünkü etkinliklerde saat 11.00’de Cacabey Meydanı’nda Korunmaya Muhtaç Çocuklar Şenliği gerçekleştirilecek.
Hafta boyunca Anıt Meydanı’nda Ahi pilavı, helva ve şerbet ikramı da bugün saat 12.00’de yapılacak.

İlçelerde de etkinliklerin gerçekleştirileceği ve ilçelerin tanıtımlarının yapılacağı etkinlikler kapsamında bugün saat 12.00’de Ahi Evran Külliyesi’nde Kaman Günü düzenlenecek.
Terme Caddesi, Ankara Caddesi ve Ahi Evran Külliyesi’nde Atletizm müsabakaları yapılacak ve Cacabey Meydanı’nda Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu gösterisi yer alacak.
Bu ünkü etkinlikler saat 19.00’da Cacabey Meydanı’nda TUMATA Grup Gösterisi, Kırşehirlilerin İbrahim Sadri, Cevat Akkanat, Nurullah Genç ve M. Önal Mengüşoğlu’nun şiirleriyle buluşacağı Şiir Gecesi ile tamamlanacak.
Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkarların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran'ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla, "Elini, dilini, belini bağlı; kapını, gönlünü, sofranı açık tut" prensibi temel alınarak 53 yıldır bayram, 30 yıldan bu yana da hafta niteliğinde Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde panel, çeşitli gösteriler, konserler ve konferanslar gerçekleştirilecek.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)