Kırşehir’deki veliler, okulların bugün açılacak olması nedeniyle çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için mağazalara ve kırtasiyecilerin yolunu tutacak.
Bu yıl ilkokula başlayacak öğrenciler için kıyafet, ayakkabı, çanta ve kırtasiye masrafları dahil edildiğinde 500 lirayı bulması bekleniyor.
Kırşehir’de 42 bin 500 öğrenci 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine bugün merhaba derken, yeni dönemde, ders kitapları öğrencilere ücretsiz sunulurken, okulların verdiği listelerle kıyafet, ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünleri alışverişine başlayan veliler uygun fiyatlı ürün arayışına girdi.
İlkokula başlayacak bir öğrenci için kıyafet ve ayakkabı 200 TL, kırtasiye ürünleri ise 200 TL'den başlıyor. Öğrencilerin kıyafetlerini satan bazı mağazaların fiyatlarını çok yüksek tuttuğunu, bu konuda üniforma ihtiyaçlarını başka il ve ilçelerden, hatta internetten temin etme yoluna gittiklerini belirten veliler “Kırşehir’de ne yazık ki her sektörde olduğu gibi öğrencilerin okul kıyafetlerini satan kişiler de tekelleşmiş, fiyatları yüksek tutarak adeta bizleri kazıklamanın hesabını yapıyorlar. Kırşehir’de bir ilkokul öğrencinin kıyafetini 200 liradan aşağıya alamazken, çevre il ve ilçelerden, hatta internetten daha ucuza alabiliyoruz. Kırşehir’de esnaflar bize yıllardır hep başka illere gidip alışveriş yaptığımız için tepki gösteriyor. Önce onlar Ahiliğin ilkelerine göre esnaf olsunlar, fırsatçılık yapıp bize kalitesiz ürünü pahalıya satmasınlar. Bu konuda Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ü göreve davet ediyoruz. Bu konuda esnafına bir çeki düzen verip, yüksek fiyatlarla kıyafet satılmasına dur dedin” diye konuştular.
Bu arada Kırşehir’deki bazı okullarda idareci ve öğretmenlerin öğrencilere yine listeler vererek çeşitli kırtasiye mağazalarına yönlendirildikleri ve bu durumun velilerin ve kırtasiye esnafının yoğun tepkilerine neden oldukları öğrenildi. (HABER: SALİH GÜNER)