pilav

Kırşehir’de her ayın ilk haftası Cuma günü dağıtılan Ahi pilavı geleneği devam ediyor.
2011 yılında geleneksel hale getirilen ve her ayın ilk Cuma günü dağıtılan Ahi pilavı, 4 Mart Cuma günü Cuma namazı çıkışında Cacabey Meydanı’nda dağıtıldı.
Ahiliğin merkezi olan Kırşehir'de Ahi Pilavı ikramı ile esnaf ve vatandaşlar bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde Ahilik kültürünü yeniden yaşarken, geleneksel Ahi pilavı ikramına vatandaşlar havanın soğuk olmasına rağmen yoğun ilgi gösterdi.
Ahi pilavı ikramına Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Başkan Yardımcıları Emre Şahinci ve Halil Çalışır başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kırşehir Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'nca Ahiliğin merkezi Kırşehir'de Ahilik bilincinin daha da iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla her ayın ilk Cuma günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Ahi pilavına vatandaşların ilgisi eksilmeden devam ediyor.
Cuma namazından sonra şalgam suyu, ayran, turşu ve yufka ekmekle yaklaşık 2 bin 500 kişiye dağıtılan Ahi pilavı ikramı, Ahi duası ile sona erdi.