Ahi Evran Üniversitesi’nin (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi’ndeki çalışmalar tam gaz devam ediyor. AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, binaların hizmete girmesiyle hem sıkıntılarının azalacağını, hem de yeni eğitim-öğretim sezonunda daha fazla öğrenci alınmasının planlandığını açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Saylam, görevi devraldığında üniversitenin en acil ihtiyacının akademik ve idari personel ile sosyal yaşam alanlarındaki birim binaları olduğunu vurguladı, kış mevsimi olmasına rağmen, binaların iç kısımlarında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Rektör Saylam, yaptığı açıklamada, “Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü olarak eğitim için fiziki altyapının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol imzaladık. Protokol gereği iki etap halinde yapımı gerçekleşecek olan inşaatlardan ilk etap inşaatların yapım işi 2013 yılı Eylül ayında Bağbaşı Yerleşkesi’nde başladı. Rektörlük, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Olimpik Pistli Stadyumu kapsayan bu inşaatlar tamamlanmak üzere. 2. etap inşaatlar kapsamında olan Eğitim Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Kongre Kültür Merkezi ve Olimpik Pistli Stadyum’un Maraton Tribünü’nü yapım işi 2014 yılı Aralık ayı içinde başladı ve hızla devam ediyor” dedi.
TOKİ tarafından yapımı devam eden inşaatların yanı sıra Rektörlük tarafından da yapım işi başlatılan birim binalarının olduğunu ve bu inşaatların tamamlandığını ifade eden Rektör Saylam, şunları söyledi: “Üniversitemizin binalarının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Protokolün 1. etabı kapsamında inşaatı devam eden binaların hizmete açılması amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rektörlük binası, Yabancı Diller Yüksekokulu binası ve stadyum inşaatlarında çalışmalar devam ediyor. Yabancı Diller Yüksekokulumuzun zemin oturum alanı 4 bin metrekare, toplam alan 14 bin metrekaredir. 37 adet derslik var. 11 adet laboratuar, 1 adet ofis, 6 adet cep sınıfı, 3 adet anfi ve 2 adet toplantı odası mevcut. Bu binamızda Rektörlük ve stadyum inşaatımızla birlikte başladı. İnşaatlarımızda gerçekleşme oranımız yüzde 90’ı bulmuştur. Tamamlandığında, ihtiyacımızı önemli ölçüde karşılayacak.

rektor copy
İnşaatı devam eden Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nda da çalışmalar hızla devam ediyor. 37 derslik, 11 laboratuar, 6 cep sınıfı ve 3 amfisi bulunan bina tamamlandığında 13 bin 802 metrekarelik alana sahip olacak. 4 bin 25 metrekare zemin oturum alanı bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda ayrıca öğretim elemanları ve idari personel için de 51 ofis ve 2 toplantı odası yer alacak. İnşaatına 1. etap kapsamında başlanan ve 2. etapta tamamlanacak olan stadyum ise tamamlandığında 21 bin 470 metrekare saha alanı olmak üzere toplamda 39 bin 734 metrekare alana sahip olacak. FİFA standartlarına uygun olarak yapılan stadyumda olimpik atletizm pisti, gülle atma, uzun ve üç adım atlama, sırıkla yüksek atlama ve kum havuzu alanları yer alacak. Tartan pist ve sentetik futbol sahası çimi yapılacak olan stadyuma 4,8 metre yüksekliğinde 8.86 metre genişlikte LED ekran yerleştirilecek. Stadyuma 2. etap kapsamında üstü kapalı maraton tribünü yapılacak.”
Üniversitenin fiziki yapısıyla ilgili açıklamalar yapan Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam, inşaatı devam eden idari ve eğitim binalarını ivedilikle tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrenciler ve öğretim elemanları için nitelikli eğitim olanakları ve sağlıklı bir sosyal çevre oluşturma gayreti içerisinde titizlikle çalıştıklarını belirten Rektör Saylam, bu nedenle kullanışlı ve modern binalardan oluşan bir yerleşke yaratma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini ve bu nedenle inşaatı devam eden stadyumu ve diğer spor birimlerini çok önemsediklerini belirten Rektör Saylam, bu yapılar tamamlandığında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile sporla uğraşan üniversitenin diğer öğrencilerine ve personeline de geniş imkânlar sağlanacağını belirtti.