KIRŞEHİR’DE Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampusu'na yapılacak 4 bin kişilik, yaklaşık 8 bin metrekare alanı kapsayacak Ahi Evran Üniversitesi Camii'nin 2016 yılında tamamlanacağı bildirildi.

Kırşehir'e mahsus 1071 Malazgirt Kapısı, 29 Mayıs 1453 Fetih Kapısı ile 1915 Çanakkale Kapısı şeklinde üç ana giriş kapısı olacak Selçuklu mimari tarzında 4 minareli Ahi Evran Üniversitesi Camii'nin temeli, 21 Eylül 2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla atılmıştı.

camiii copy
Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapımı gerçekleştirilen Ahi Evran Üniversitesi Camii’nin 2016 yılının Şubat ayında tamamlanmış olacağını açıkladı.
Ahi Evran Üniversitesi Camii’nin Kırşehir'in iftihar edeceği, övüneceği bir mabet olduğunu ifade eden Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, hayırseverlerden de camiinin yapımı noktasında destek beklediklerini belirtti.

Müftü Mehmet Şahin copy
Müftü Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Camii’ndeki çalışmalara ilişkin haber ekibimize yaptığı açıklamada, “Camimiz Ocak ayının başlarından itibaren kış şartları yüzünden çalışma durdu. Çünkü önce dış kaplaması bitirilmesi gerekiyordu. Bitmeden kış soğukları bastırdı, çalışma mümkün olmadığı için ara verildi. Mart ayı itibariyle çalışmalar başlayacak inşallah. Kapıların arası duvarlarla birleştirilip, bahçe düzeni, abdest yerleri, WC'ler, bahçenin peyzajı-düzeni kirden, çamurdan kurtarılacak. Caminin içerisindeki ince işler devam ederken bir taraftan da öğrencilerimizin namaz kılacağı yer ayarlanabilir. İnce işlerin bir kısmı ihale edildi ve onların bitmesi ölçüsünde 2015 yılının Kasım ayında inşallah ibadete açılır. Çünkü ince işler biraz çok zaman alıyor. 2016 yılının Şubat ayı gibi tam ikmal olur, açılış safhasına gelir diye umuyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza böyle hayırlı bir esere katkıda bulunmalarını, destek olmasını canı gönülden bekliyoruz. Kırşehir'in iftihar edeceği, övüneceği bir mabettir” dedi.