KIRŞEHİR’DE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütülen “Afete Hazır Okul” eğitimleri devam ediyor.
“Afete Hazır Okul” eğitimlerinin ikinci aşaması Çiçekdağı ilçesinde tamamlandı.
Ülke genelinde çeşitli kanallarla verilen afet eğitimlerini standart hale getirmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirilen “Afete Hazır Türkiye Projesi”nin bir modülü olan “Afete Hazır Okul” kapsamında 19-21 Şubat 2018 tarihleri arasında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu, Çiçekdağı Anadolu Lisesi, Çiçekdağı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Öğretmen Turgut Yılmaz İlkokulu, Merkez Anaokulu öğrencilerine ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verildi.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 315 öğrenciye verilen eğitimlerde, afet ve acil durumların türleri, afetlerin insanlar ve ülkemize olan etkileri, yaşam çevremizdeki risklere karşı alınması gereken önlemler, afet çantası ve aile afet planı hazırlamanın önemi, ailelerin ve öğrencilerin afetler sırasında yapması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar anlatıldı.
Okul öncesi öğrencilerine eğitim verirken, onların seviyesine uygun şekilde gerçekleştirilen bilgilendirmelerde çizgi film izletilerek afetlerin öğrencilerin zihninde yer edinmesi sağlandı. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen eğitimde deprem sırasında yapılması gereken hareket tarzı uygulamalı olarak gösterildi.
Verilecek olan eğitimlerle olası afet durumlarında arama-kurtarma ekiplerine destek olunması amacıyla Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan, “O Kahraman Benim” kampanyası hakkında da öğrenci ve öğretmenler bilgilendirildi.
12-21 Şubat 2018 tarihleri arasında Çiçekdağı’nda bulunan tüm okullarda verilen Afete Hazır Okul eğitimlerinin birinci ve ikinci aşaması sona ererken, eğitimlerle toplam 825 öğrenciye ulaşıldı. Kırşehir’de Afet Bilinci Eğitimlerinin diğer ilçelerde de devam edeceği bildirildi.
(HABER: NECLA BAĞCI)