çocuk evi

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, 13-18 Yaş aralığındaki devlet güvencesine muhtaç erkek çocuklar için tasarlanan Çocuk Evleri Sitesi'nin ihalesinin bu yaz yapılıp inşaatına başlanacağını açıkladı.
Mekanın çocuklar üzerindeki etkisinin yadsınamayacağını belirten Milletvekilleri Arslan ve Çetinkaya yaptıkları açıklamada, şunları söylediler:
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız 2014 yılında 13-18 yaş arası çocuklarımızın hizmet aldığı Erkek Yetiştirme Yurdu konseptini terk etmişti. Bu yaş aralığındaki devlet güvencesine muhtaç çocuklarımız için Türkiye "Çocuk Evleri" kavramıyla tanıştı. Kırşehir'de bu şekilde erkek çocuklarımıza hizmet veren 6, kız çocuklarımıza hizmet veren ise 2 adet çocuk evi bulunuyor. Ancak yapılacak bu proje ile çocuklarımız, site içerisinde villa tipi evlerde aile sıcaklığını çok daha yakından hissedecekleri bir ortamda yaşayacaklar. Mekanın insan üzerindeki etkisini yadsıyamayız. Bulundukları ortamın çocuklarımız üzerinde pozitif bir etki bırakması onların sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için önem arz etmektedir.
4,5 MİLYON TL YATIRIM, 40 ÇOCUĞA YUVA
“4,5 milyon TL'ye yakın bir yatırım tutarı ile yaklaşık 10.000 m2 'lik eski Erkek Yetiştirme Yurdu alanına yapılacak projede, 4 villa tipi ev, çocuklarımızın hizmetine sunacağımız birçok spor faaliyetine imkan veren bir açık spor kompleksi ve 1 idare yapı bulunacak. 40 kişilik kapasitesi olacak bu projede 13-18 yaş arası erkek çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Projenin uygulamaya konulmasıyla birlikte vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatların kazandırılacağı bir ortamı Kırşehir'de sağlamış olacağız."