ihraç

15 TEMMUZ FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma ve yapılan operasyonlar sonucunda yaklaşık 80 bin memurun açığa alındığı bildirilirken, 42 bin 882 memurun 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memuriyetten ihraç edildiği öğrenildi.
Resmi Gazete’de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile binlerce memur kamu görevinden ihraç edildi.
15 Temmuz kanlı darbe kalkışması sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye geneli açığa alınan yaklaşık 80 bin kamu personelinden 42 bin 881 memur ihraç edildi. Resmi Gazete’nin mükerrer 29818 sayısında yer alan yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki binlerce kişi memuriyetten çıkarıldı.
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Başkan Yardımcısı Kırşehirli Erol Yüksel; 11 Haziran 2009-3 Ağustos 2012 tarihlerinde Kırşehir Valisi olarak görev yapan ve 2014 yılında Merkez Valisi olarak atanan Mehmet Ufuk Erden başta olmak üzere Kırşehir’de birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevli yaklaşık 200 memur ihraç edildi.
Kırşehir’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda öğretmen A.O.Ü., A.Ö.; Yurt Yönetim Memuru K.O.; İŞKUR Şube Müdürü A.M.K.; Kadastro Müdürü M.E.; Kırşehir Kaman sağlık memuru M.T.; tekniker N.B.; antrenör M.O.; müezzin-kayyım C.Ö.; Kırşehir Akçakent ilçesinde imam-hatip Ş.E.; Kur’an kursu öğreticisi S.K.; Afet ve Acil Durum YönetimBaşkanlığı’nda eğitim uzmanı S.Y.; TMO başuzman S.B.; Kırşehir Vali Yardımcısı Z.E.; Kaman Kaymakamı H.Ş.; Kırşehir Müze Müdürü A.G.; memur A.K.; uzman Ş.K.; Maliye şef S.Y. ihraç edilenler arasında yer aldı.
Kırşehir’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan 24 personel ile 118 Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli öğretmen ihraç edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kırşehir Merkez ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler Didem Okumuş Ünal, Birnur Yiğit, Emrah Kotan, Hatice Erdoğdu, Mustafa Ayazoğlu, Mustafa Uzun, Coşkun Armağan, İlhami Doğan, Resul Kara, Şaban Baygül, Abdullah Bozkurt, Ahmet Attan, Ayfer Özçelik, Cafer Yılmaz, Erol Yılmaz, Fatih Mehmet Erkoç, Gülten Yılmaz, Hanifi Şahin, Hasan Durudoğan, Hatice Durudoğan, İlhan Özbakır, İsmail Öztaş, İsmail Tekin, Kenan Danacı,
Mihriban Demiray, Murathan Çelik, Mustafa Can, Muzaffer İşçi, Müzeyyen Bozkurt, Sultan Yılmaz, Taner Demiray, Veli Özçelik, Zeynel Pekuz, Mustafa Deniz Karakılıç, Abdullah Yücesan, Ahmet Koç, Ali Yılmaz, Alim Polat, Aynur Çıtak, Barbaros Hayrettin Yiğit, Behzat Akoda, Bekir Çelik, Burhan A. Zili, Bünyamin Erdoğan, Duran Gürses, Dursun Yılmaz, Ebubekir Yüreklier, Emel Atabey, Erdal Çağlar, Erdal Korkmaz, Fatımana Ünüvar, Fatma Taş, Gıyasettin K.Demir, Gökan Dönmez, Gülay Yücel, Gülseren Köysüren, Gürsel Şahinoğlu, Hakan Öztabur, Hamdiye Kuran Alpaslan, Hasan Aydoğmuş, Hatice Özdemir, Haydar Şimşek, Hikmet Turan Ekici, İbrahim Çelik, İbrahim Meriç, İbrahim Sert, Kenan Demir, Kenan Maral, Lütfiye Kahraman, Mehmet Ali Yabaneri, Mehmet Atabey, Mehmet Emin Kılıç, Meryem Avcı, Mevlüt Çadırcı, Mikail Şahan, Muhammet Avcı, Murat Hakan Köysüren, Murat Şener, Murat Yılmaz, Musa Eraslan, Nadir Türker, Necmettin Dağıstan, Necmettin Döner, Necmiye Dağlı, Nesrin Doğaner, Nezih Yücel, Nezihe Şahinbaş, Numan Karagöz, Nuray Yılmaz, Osman Gök, Özer Yurdugül, Rabia Yurdugül, Resul Emel N., Resul Kendirci, Rüstem Cesim, Saadettin Yerlikaya, Sami Şimşek, Saniye Kalender, Selçuk Akyol, Serkan Demircan, Sevtap Tekin, Soner Sezgin, Şahin Dağıstan, Taşkın Taş, Turgut Avcı, Ümmügülsüm Turan, Yakup Kaya, Yasemin Erdoğan, Yunus Kurt, Zeynep Atar, Adem Keskin, Cengiz Duvan, Fatma Uludağ, Gülüzar Korkmaz, İsmet Özdemir, Mustafa Şeker, Tuğba Koyuncu ve Zeynep Akgün ihraç edildi.
Sağlık Bakanlığı’nda ise Kırşehir Çiçekdağı ilçesi tabip Tuncay Taş; Kaman sağlık memuru Fatih Eş ve Mustafa Kahraman; Veri Hazırlama ve Kon. İşlt. Mustafa Köylü; teknisyen Mükremin Toklucu; sağlık memuru Oktay Yılmaz; Kırşehir merkez sağlık memuru Abdullah Gökmen; AdemÜçhöyük, Bayram Yaşar; uzman tabip Cengiz Ilgaç; Veri Hazırlama ve Kont. İşlt. Ceyhan Erkılıc, Gülcan Yılmaz; uzman tabip Hacı Kaymaz, şef Halil İbrahim Şahin, ebe Hülya Ekici, hemşire Medine Köylü, uzman tabip Mehmet Erdoğan , sağlık memuru Mehmet Saray, Meral Ardıç; şef Muhammed Çil; sağlık memuru Nafiz Aldemir ve Necati Karaca; hemşire Sevil Fakılı; tekniker Süleyman Süel’in memuriyetine son verildi.
OHAL kapsamında bu şekilde memurluktan ihraç edilen kişilerin, rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek. Bu kişilerin varsa silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaktır. Ayrıca bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak.
İHRAÇ EDİLEN MEMURLARI NE BEKLİYOR?
Kamu görevinde ihraç edilen memurları adli yargılama süreci bekliyor. Adli yargılamada ise cezalar oldukça ağır olacağı gelen bilgiler arasında.
FETÖ/PDY kapsamında ihraç edilen memurlar TCK 309'uncu maddesine göre Anayasal düzeni kaldırmak için silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla TCK 314'ncü maddesine göre işlem yapılacak. Buna göre silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, 10 yıldan 15 yıla kadar, örgüte üye olanlara, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.