Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, 2017 yılı bütçe sonuçlarını gazetemize değerlendirirken, Kırşehir tarihinde ilk kez Kırşehir Belediyesi’nin geçen yıl tahmin edilen bütçenin gerçekleşme oranının yüzde 104 olarak geride kaldığını açıkladı.
2017 yılında Kırşehir Belediyesi’nin 146 milyon 557 bin lira olarak gerçekleştirdiklerini ve bu bütçenin yüzde 33’ünün yatırıma harcandığını ifade eden Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, “Kırşehir tarihinde ilk kez Kırşehir Belediyesi’nin tahmin edilen bütçesinin üzerinde bir oran gerçekleştirilmiştir. Gelirimiz 146 milyon, giderimiz 175 milyon lira olmuştur. 175 milyon liralık bütçemizin yüzde 33’ünü yatırıma aktarılmıştır. Bu Kırşehir Belediyesi için tarihinde bir ilktir. İller Bankası’ndan 52 milyon liralık finansman sağlanmıştır. İller Bankası’ndan yatırımlarımız için kullandığımız kredi borçlanması 143 milyon liradır. Her ay 2,5 milyon lira kredi ödemesi yapıyoruz. Yine Belediye olarak her ay İller Bankası’ndan 5-7 milyon lira gelir alırken, kendi imkanlarımızla sağladığımız ve elde ettiğimiz gelirlerle hem Kırşehir’e yatırım yapıyor, hem de hizmet veriyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Kırşehir’e kazandırdığı pek çok güzel projenin hayata geçirildiğini ve bunun büyük bir kısmını da Belediye’nin kendi bütçe imkanları içinde yaptığını belirten Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, “Sayın Başkanımızın halkımıza verdiği bütün vaatlerini bir bir gerçekleştiriyor. Bizler de bu konuda elimizden gelen katkıyı vermeye, belediyenin her kuruşunu yerli yerince kullanıp yatırıma dönüştürmeye çalışıyoruz. İnşallah 2018 yılında Kırşehir Belediyesi olarak daha güzel hizmetlerle Kırşehir’imizi daha modern ve yaşanılır bir kent haline getireceğiz” diye konuştu.
2018 yılı bütçesini 190 milyon lira olarak belirlediklerini de belirten Başkan Yardımcısı Sulu, piyasaya 28 milyon borçları bulunurken, 24 milyon lira da alacakları olduğunu açıkladı.
Belediye’nin mali durumu ile ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bilgiler veren Yaşar Sulu, “Kırşehir Belediyesi olarak bugün piyasaya olan borcumuz 28 milyon liradır. Bu borcun 10 milyon lirası da 30-40 yıl önceden gelen, çoğu kamulaştırılmasız el atma olan arsalar içindir. Tabi Belediye olarak bu borçları da peyder pey ödüyoruz. Geriye kalan 17-18 milyon liralık borç ta piyasa borcumuzdur. Buna karşılık vatandaşlardan, su, imar ve diğer kalemlerden alacağımızın tutarı da 24 milyon liradır. Bu alacaklarımızı tahsil etmiş olsak, Belediye olarak kimseye borcumuz kalmayacak. Bu alacaklarımızı tahsil etmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
TAHAKKUK EDEN ALACAKLARIN YÜZDE 86’SI TAHSİL EDİLDİ
Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, göreve geldikleri 2009 yılında tahakkuk edilen alacakların tahsilinin yüzde 65’lerde iken, 2017 yılında bu oranın yüzde 86’ye yükseldiğini bildirdi.
Kırşehir’de 54 bin 734 su abonesi bulunduğunu ve bu aboneler arasında borcunu ödemeyenlerden 6 milyon 350 bin liralık su borcu alacakları bulunduğunu da belirten Başkan Yardımcısı Sulu, tahsilatta yakaladıkları oranı arttıracaklarını, bu arada vatandaşların su, emlak ve diğer borçlarını gününde ödeyerek cezalı duruma düşmemeleri için de çağrıda bulundu. (HABER: SALİH GÜNER)