Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında 2.si düzenlenecek olan Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na tüm Kırşehir halkını davet etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kırşehir programı dolayısıyla fuarın açılış saati 14.00’ten 18.00’e alındı.
Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi; Ticaret Borsası, Ziraat Odası Başkanlığı’nın katkıları; KOSGEB, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırşehir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, S.S. Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kırşehir Bölgesi Veteriner Hekimler odası, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan 2. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı bugün yapılacak.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, geçen yıl şehrimizde ilk kez düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın sektörde faaliyet gösteren pek çok firma, sanayici ve üreticiler açısından oldukça verimli olduğunu belirtti.
Bu tür fuarların günümüz piyasa koşullarında üretici ve tüketici, alıcı ve satıcıyı birbiriyle buluşturan önemli bir aktivite merkezi olduğuna dikkat çeken Ekicioğlu, “Pek çok firmanın karşı karşıya kaldığı sorunlardan biri de üretici ile tüketicinin sınırlı koşullarda iletişim kurabilmesidir. Üreticiler giderek zorlaşan rekabet koşulları içerisinde bir yandan üretim teknolojilerini geliştirmeye, diğer yandan da mevcut ve yeni müşterilerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Sanayicimize, işadamlarımıza, üreticilerimize böyle bir imkan yaratmak amacıyla Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın 2.sini düzenliyoruz. Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ziraat Odası’nın katkıları ile destek verdiği 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nda tarım ve hayvancılık teknolojileri alanında potansiyel alıcılar ile bire bir bağlantı kurarak bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizi öne çıkararak, rekabet koşularının arttığı piyasa içerisinde fark yaratmak istiyoruz” dedi.
TSO Başkanı Ekicioğlu, 4-7 Eylül tarihlerinde pazaryerinde düzenlenecek 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’na tüm Kırşehir halkını davet etti.
Selahattin Ekicioğlu, “ 2. Tarım ve Teknolojileri Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık. Türkiye’de Kırşehir bir ilkti 1. Tarım ve Teknolojileri Fuarı. Şu anda ikincisini düzenleyeceğiz. Fuarımıza bütün tüccar, sanayici ve işadamlarımızı davet ediyoruz. Halkımızın da bu fuar alanındaki tanıtım ve indirimli satışlarından yararlanmasını bekliyoruz” dedi.
KIRŞEHİR’E FUAR ALANI
BU ARADA Kırşehir’in ekonomik gelişimini katkıda bulunmak ve bölgenin ihtiyacını karşılamak noktasında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından fuar alanı yapımı noktasında da çalışmalara başlandı.
Bu yıl ikincisini yaptıkları Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nın yoğun talep nedeniyle ihtiyaca cevap verememesi üzerine fuar ve kongre merkezi yapma kararı aldıklarını kaydeden Ekicioğlu, “Bu bölgede böyle bir fuar alanı yaparsak jeotermal potansiyel de dikkate alındığında Ankara, Kayseri hatta Konya'da yapılan birçok kongreyi Kırşehir'de gerçekleştirme imkanı sağlayabiliriz" dedi.
Ankara- Kayseri karayolunda TSO’ya ait 11 bin metrekarelik alanın kamulaştırma ve bağışlarla 33 bin metrekareye çıkarılmasının kararlaştırıldığını anlatan Ekicioğlu, projelerini onaylayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) de maddi destek sağlayacağını dile getirerek, şöyle konuştu:
“Yaptığımız ilk fuar da Türkiye’de ses getiren bir fuardı. Üyelerimizden de çok olumlu tepkiler aldık. Bu konuda fuar ruhsatlandırmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yapmaktaydı. Bu konuda Kırşehir’de 20 yıl önce alınmış olan kendi arsamız üzerinde bir fuar alanı ve kongre merkezi projesi için alınmıştı. Bu konuda çalışmaya başladık. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgesel bir fuar alanı yapmaya karar verdik.
“Şu anda bizim ve çevre illerinde altyapısı yok. Sadece Belediye’nin verdiği destekle pazaryerinde düzenliyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmada Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuzdan şöyle bir karar çıktı. Biz Kayseri, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir, Aksaray illerini kapsayacak bir bölgesel fuar alanı yapmaya karar verdik. Çünkü fuar alanları emanet yerlerde ve çadırlarda yapılıyor. Bu da Avrupa standartlarında uygun değil. Buz de yaklaşık 10 bin metrekare olan Fuar ve Kongre Merkezimizi 30 bin metrekareye çıkarma çalışması içerisindeyiz istimlak ve satın almalarla. Bu aldığımız fuar alanını, 30 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresini Fuar ve Kongre Merkezi yapacağız, kalan 10 bin metrekareye otopark ve sosyal donatılar yapacağız. Fuar ve Kongre Merkezi, şehrimizdeki ekonomik canlılık ve ticarete can katması için uzun vadede bir altyapı. Çünkü böyle bir fuar alan çevre illerimiz içerisinde hiç yok.
“Ankara’da Altınpark’ta, Yozgat’ta bir açık alanda çadırla, Kayseri’de bir açık alanda yapılıyor. Niğde, Nevşehir, Kırıkkale hiç yapmıyor. Aksaray pazaryerinde yapıyor. Biz de pazaryerinde yapıyoruz, ama bundan sonra böyle bir altyapı yaptığımızda bölgeye Odalar ve Borsalar Birliği’nden ruhsat verilmeyecek. Bunun için biz geleceğe bir proje hazırlamak, geleceğe bir altyapı yatırımı olması için bu fuar alanının bir an önce Kırşehir’de ilk önce faaliyete geçip bölgeye hitap edecek bir Fuar ve Kongre Merkezi yapıyoruz. Bu Fuar ve Kongre Merkezi ile sanayicimizin, tüccarımızın ve küçük işletmelerin KOBİ’lerin ürünlerini dünyaya ve Türkiye’ye tanıtıp, pazarlama konusunda önderlik yapacağız. Geleceğin 100 yıllık projesi olarak ve Kırşehir’in önemli bir altyapılarından birisi olarak gördüğümüz Fuar ve Kongre Merkezimizi Odalar ve Borsalar Birliği’nin de desteğiyle Valiliğimiz, Belediyemiz ve Ticaret Borsamızın bu konuda açık destek vermesiyle, gerekirse onları da ortak ederek bu projeyi arsa kamulaştırma işini bitirdikten sonra hayata geçireceğiz ve Kırşehir’in ticaretinin önünü açacağız.”