KIRŞEHİR Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Eraslan, 15 Temmuz’un yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz’un dünya tarihine geçecek milli irade günü olduğunu belirtti.

MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Hasan Eraslan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Ülkemiz, 15 Temmuz Cuma gecesi önce karanlığı; Ortaya konan büyük inanç ile de aydınlığı yaşadı. Artık 15 Temmuz, öznesi millet olan demokrasinin kazandığı bir gündür.
“Bu gün yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın tarihine geçecek milli irade günüdür. Ülkemizin büyük demokrasi yürüyüşüne yönelik 15 Temmuz saldırısında, millet ile iradesi arasındaki köprüye atılan her bomba, sıkılan her kurşun, aslında bunu yapanların karanlık planlarının aydınlığa çıkmasını sağladı.
“Türkiye’ deki iş dünyasının temsilcileri olarak, demokrasimizin derinleşmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetim ile mümkün olduğunun bilinci ile demokrasi dışı güçlerin mücadelelerinin en başta ekonomimize büyük zarar vereceğini, tüm birikimlerimizi heba edeceğini biliyoruz.
“Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik teşebbüsler demokrasimizi ve ekonomimizi katledecektir.
Anti demokratik her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duruyoruz. Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyor ve milletimizin iradesinden başka irade tanımıyoruz. Bu hain girişimin çökertilmesinin orta ve uzun vadede ülkemiz ekonomisine olumlu yansımalarının olacağının kanaatindeyiz. Çünkü iş dünyası huzur, güven ve istikrar ister.
“Şimdi paralel terör örgütü darbecilerinin hukukla yüzleşmesi ve milletin derin hafızasında mahkum olma zamanıdır. Bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin, hukuk çerçevesinde yargılanarak, en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz. Artık darbe kelimesinin lügatten kalkmasını istiyoruz. Milli İradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz.
“Gün birlik günüdür. Demokrasimize sahip çıkan aziz milletimize, darbeye karşı duran askerimize, polisimize ve güvenlik güçlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, basınımızın darbe karşıtı tutumuna sonsuz teşekkür ediyoruz.
“Türkiye’deki tüm MÜSİAD’lılar gibi Kırşehir MÜSİAD’lılar olarak da üretmeye ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
HABER MERKEZİ