Ci6BdGUXAAYEJhM copy

KIRŞEHİR’DE 29. Ahilik Haftası kutlamaları her zamankinden çok daha farklı olacak. Kırşehir’de ilk defa kitap fuarı düzenlenecek. Türkiye’nin en iyi yayınevleri ve en çok okunan yazarları fuarda Kırşehirlilerle buluşacak.
Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinlik için 20 Mayıs Cuma günü itibariyle fuar alanı hazırlıklarına da başlanırken, Kırşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Halkbank’ın desteğiyle 1. Kırşehir Kitap Günleri’nde konferanslar, imza ve söyleşi etkinlikleriyle Kırşehir, dopdolu bir kültür haftası yaşayacak.
23‐29 Mayıs tarihleri arasında Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek 1. Kırşehir Kitap Günleri etkinliğine 66 yayınevi ile 20 yazar katılacak.
Bu yıl 29’uncusu kutlanacak olan Ahilik Haftası kapsamında düzenlenecek Kitap Günleri ile Kırşehirliler, önemli eserlere imza atmış yazarlarla buluşacak. Ahilik Haftası kapsamında bugün saat 12.30’da Cacabey Meydanı’nda 1. Kırşehir Kitap Fuarı açılışı yapılacak.
1. Kırşehir Kitap Günleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde 23 Mayıs Pazartesi günü saat 13.00'te Nuri Pakdil, saat 14.00'te Rasim Özdenören, saat 15.00’te Ulaş Salih Özdemir, saat 16.00’da Hüseyin Su, Söyleşi ve İmza Programı’na katılacak. Ataol Behramoğlu da saat 18.00'de Söyleşi ve İmza Programı'na katılacak.
1. Kırşehir Kitap Günleri'nde 24 Mayıs Salı günü saat 15.00'te Bestami Yazgan, saat 18.00'de İmdat Avşar Söyleşi ve İmza Programı ile etkinlikte yerini alacak.
Söyleşi ve İmza Programları'nın yanı sıra panellerin de düzenlediği 1. Kırşehir Kitap Günleri'nde "Azerbaycan Edebiyatındaki Edebi Nesiller Arasında İlişkiler" konulu panel gerçekleştirilecek. 24 Mayıs Salı günü saat 16.00'da başlayacak panele konuşmacı olarak Reşat Macidov, Pervin Nuraliyeva, Anar Rızayev katılacak.
25 Mayıs Çarşamba günü Mustafa Taşçı, Sadık Yalnızuçanlar ve Leyla İpekçi'nin konuşmacı olarak katılacağı "Yunus Emre" konulu panel saat 13.00'te başlayacak.
25 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00'de İhsan Tevfik Kırca da kitaplarını Kırşehirlilere tanıtma fırsatı bulacak.
Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Halkbank sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Kırşehir Kitap Günleri'nde Mustafa Armağan 26 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'te Söyleşi ve İmza Programı’na katılacak. 1. Kırşehir Kitap Günleri'nde 19 Temmuz 2013'te İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Devrimci Karargâh davasında 15 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan, Haliç'te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat ile Cemaat'in İflası, Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer kitaplarının yazarı eski Emniyet Müdürü Hanife Avcı da, 26 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'te Söyleşi ve İmza Programı'nda Kırşehirlilerle buluşacak.
27 Mayıs Cuma günü saat 14.00'te Erhan Afyoncu Söyleşi ve İmza Programı'nda Kırşehirlilerle buluşacak.
28 Mayıs Cumartesi günü Halit Ertuğrul'un da Söyleşi Programı kapsamında Kırşehirlilerle buluşacağı etkinliklerde, saat 14.00'te kitaplarıyla büyük beğeni toplayan Kahraman Tazeoğlu Söyleşi ve İmza Programı'nda Kırşehirlilerle buluşacak. Hemşehrimiz Tolga Akpınar saat 13.00'te, saat 16.00'da Hayrullah Eraslan, saat 17.00'de Osman Aytekin kitaplarını Kırşehirliler için imzalayacak.
29 Mayıs Pazar günü Ufuk Cengiz saat 14.00'te, Kırşehirli hemşehrimiz Sinan Yağmur da, saat 16.00'da Söyleşi ve İmza Programı'na katılacak. 29 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de Bülent Parlak Söyleşi ve İmza Programı'nda Kırşehirlilerle buluşacak.

Ahilik Haftası kutlamalarının bu yıl çok farklı olacağını belirterek, Kırşehir’de kültür haftası yaşanacağını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Yaşayan bir tarihten güç alan Kırşehir, bölgenin en önemli ilmi ve kültürel zenginliklerine sahip bir kenttir. Bu büyük zenginliği ülkemizle paylaşmak ve genç kuşaklara hatırlatabilmek için her yıl, 1000 yıllık geçmişi olan Ahilik Haftamızı hep birlikte kutluyoruz. Bir hafta boyunca, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimize Ahiliği anlatmaya çalışarak bu eşsiz felsefenin ruhunu birlikte özümsemek için bir araya geliyoruz. Eli açık, cömert, yiğit gibi anlamlara gelen Ahilik, Anadolu insanının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluştururken; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu yıl Ahilik Haftası kutlamalarında her zamankinden çok daha farklı olacak. Çünkü Cacabey Meydanımızda çok büyük bir Kitap Fuarı gerçekleştireceğiz. Fuarımıza Türkiye’nin en iyi yayınevlerini ve seçkin yazarlarımızı davet edeceğiz. Konferanslar ve imza etkinlikleriyle Kırşehir dopdolu bir kültür haftası yaşayacak. Kırşehir için çok güzel bir kültürel etkinlik olacak. Ahilik Haftamızda yine konserlerimiz, söyleşilerimiz, şiir dinletilerimiz, halk oyunları etkinlikleri de yer alacak” dedi. BU ARADA 1. Kırşehir Kitap Günleri’ne 40'lar Kulübü Yayınevi, Alfa Kitap, Artemis Yayınları, Ataç Yayınevi, Ayrıntı Yayınları, Az Kitap, Beyaz Pusula Yayınları, Bilgi Yayınevi, Büyükdoğu Yayınları, C Planı Yayınları, Cağaloğlu Yayınları, Can Yayınları, Carpe Diem, Dergah Yayınları, Destek Yayınları, Diriliş Yayınları, Doğan Kitap, Doğu Batı Yayınları, Dolce Vita Kitap, Edebiyat Dergisi Yayınları, Ephesus Yayınları, Epsilon Yayınları, Esin Yayınları, Everest Yayınları, Gençokur Yayınları, Girdap Kitap, GO Kitap, H Yayınları, Hece Yayınları, Hepsi Çocuk Yayınları, İletişim Yayınları, İlgi Kültür Sanat Yayınları, İnkılap Yayınları, İpek Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, İz Yayınları, İzlenim Sanat, Kapı Yayınları, Kashna Yayınları, Kesit Yayınları, Kırşehir Belediyesi, Koridor Yayınları, Mavi Uçurtma Yayınları, Metis Kitap, Minval Yayınları, Mola Kitap, Mostar Yayınları, Nar Yayınları, Natıonal Geographıc, Nesil Çocuk, Nesil Yayınları, Ötüken Neşriyat, Özlem Yayınevi, Pegasus Yayınları, Pinus Kitap, Profil Kitap, Redhouse, Semerkand Yayınları, Şadırvan Yayınları, Şule Yayınları, Tekin Yayınevi, Timaş Yayınları, Yakamoz Yayınları, Yakın Plan Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Yeditepe Yayınları olmak üzere 66 yayınevi katılacak.