Bu şehir evliyanın, gönül dostlarının, ozanların hoş sohbet insanların, yaşadığı buram, buram tarih kokan şehir ve her ne kadar nüfusumuz büyüdü deseler de köyleri boşalmış, beldeleri, kazaları nüfus bakımından küçülmüş, kalkınmasını sağlayamamış, yetiştirdiği beyinleri değerlendiremeyerek onları başka illere göndermek zorunda kalmış bir Kırşehir… Kısaca kır kalarak, boz toprakların tozunda kendini aramaya devam eden, bir çok entrikaya, siyasi manevralara maruz kalarak hala ayakta dimdik duran bir şehir Kırşehir… Her yerel gazetede yazan köşe yazarlarının gündeminde olan, olumsuzluklara bir türlü çözüm bulunamayan, nedense büyük düşünme de zorlanan, istenecek şehir adına yapılacak isteklerin hep havada kaldığı, sadece lazım olduğu zaman gündeme gelen, bir çok konu ve istek. .

Bu şehir evliyanın, gönül dostlarının, ozanların hoş sohbet insanların, yaşadığı buram, buram tarih kokan şehir ve her ne kadar nüfusumuz büyüdü deseler de köyleri boşalmış, beldeleri, kazaları nüfus bakımından küçülmüş, kalkınmasını sağlayamamış, yetiştirdiği beyinleri değerlendiremeyerek onları başka illere göndermek zorunda kalmış bir Kırşehir…
Kısaca kır kalarak, boz toprakların tozunda kendini aramaya devam eden, bir çok entrikaya, siyasi manevralara maruz kalarak hala ayakta dimdik duran bir şehir Kırşehir…
Her yerel gazetede yazan köşe yazarlarının gündeminde olan, olumsuzluklara bir türlü çözüm bulunamayan, nedense büyük düşünme de zorlanan, istenecek şehir adına yapılacak isteklerin hep havada kaldığı, sadece lazım olduğu zaman gündeme gelen, bir çok konu ve istek...
Bu istekler yapılabilecek olmasına rağmen hep bürokrasinin çengeline asılı kalmak durumunda kalıyor ne yazık ki…
Peki bu istekleri, beklentileri, projeleri şehir adına kim indirecek, kimler bunları takip edip hayata geçirecek?
Yıllardır çözümlenmesini dört gözle beklediği yatırım ve hizmetleri hayata geçirme noktasında emeği olacak?
Ben burada kimseyi yargılamak arzusunda değilim. Kimseye de “sen veya siz bunları yapamıyorsunuz!” demiyorum, gene de milyon kere şehrim adına kim ne iş yapmış ise teşekkür etmeyi kendime bir borç sayıyorum.
Her güzel yapılanı taktir ederken, yapılıyormuş gibi yapılmayanları da eleştirmek gündeme getirmek hakkımızdır diyorum.
Şimdi ağzımıza sakız olmuş il için isteklerimizi aklımın erdiğince sizlerle paylaşmak istiyorum ve bir kez daha yapılan her güzel hizmeti taktir ediyor, yapılacaklara da gayret istiyorum.
Bizler siyasetin ve siyasetçinin atanmışların bu memleketin hizmetkarı olmasını istiyoruz.
İl bağlantı yollarının ve çevre yolunun yapılması, kaliteli yol haline getirilmesi…
demir yolunun bir an önce başlanıp bitirilmesi…
Organize Sanayimizin gelişmesi için Kırşehir Organize Bölgesi adına destekleme kredilerinin çıkartılması…
Savunma Sanayiyi destekleme konusunda üniversitemize bağlı bölümler açılması…
Milli Eğitime bağlı okullarımız iş birliği projeleri yapması ve hayata geçmesi konusunda İl Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf, meslek odaları ile çalışmalar yapması, proje yarışmaları konusunda girişimler de bulunulması.
Hastanemizde kronik hastalıklar konusunda bütün Türkiye geneli insanlarımızın, tedavisinin yapıla bileceği büyük kapasiteli bölümler açılması,
Fizik Tedavi ve diğer hastalıklar konusunda üniversitemiz çalışmalar yapması için destek verilmelidir.
Yine hayırseverlerin il için yapacakları adlarını taşıyan binalar konusunda atanmışlar ve seçilmişler bir yumruk olmalı.
Şehir içerisinde üniversite, organize, Dinekbağı ve diğer mahallelerin şehirle olan bağlantılarında gereken yollar, kavşaklar, geçitler yapılması.
Şehir içi otopark sorunu ne yapılacaksa bir an önce yapılıp Mayıs ayına kadar bitirilmelidir.
Şehrimizin imara açılmayan mahalle hudutları içerisinde kalan yerlerin tamamı imara açılmalı. Belediyemiz hobi bahçeleri oluşturup buraları üç dört aylığına kiraya vererek sosyal etkinlik projeleri geliştirmeli.
Yerli üreticinin ürettiği meyve sebze satış stantları oluşturup şehir merkezinde herkesin ulaşabileceği yerlerde yerli üretimin satışının yapılarak desteklenmesi sağlanmalı.
Çiftçimize alternatif ürün yetiştirme konusunda uygulamalı projeler hayata geçirilmesi sağlanmalı.
Kırşehir’de üretimi yapılan bütün ürünlerin sergilendiği, hatta satışı yapılabilecek stantlar yapılıp sergilenmesi sağlanmalı.
Meslek liselerinin önemi konusunda il genelinde kampanyalar yapılıp çocuklarımızın ülkemizin geleceği garanti altına alınmalıdır.
İşte Kırşehir’de yapılmasını istediğimiz ve beklediğimiz taleplerin bir kısmı bunlar. Bu yazdıklarıma o kadar çok istekler yazarım ki tabi hepsinin hayata geçmesi gerçekten çok zor gözüküyor. Çünkü yıllardır bu tarih kültür şehri için söylenenler bir türlü yapılamadı, sadece seçim zamanı gündeme gelince de bizler gönlümüze küsmek durumunda kalıyoruz ne yazık ki…
Oysa Kırşehir’in beklentileri o kadar çok ta değil. Ama bunları çözümleyecek, hayata geçirecek insanların bu konuda ne yazık ki üstlerine düşeni tam olarak yapamamaları.
Geçmişte seçip Meclis’e gönderdiklerimiz bu sorunlardan birkaçı çözümlese ide hep iyilikle yad edilir ve unutulmazdı. Şemdi ne yazık ki bu seçtiklerimizi Kırşehir’de gören var mı? Onlar belki yüklü miktarda milletvekili maaşı alıp günlerini gün ederken, oy verdikleri insanların yüzüne bakamadıktan sonra aldıkları maaşın da hayrını göremedikleri ortadadır. Hep hayırla yad edilmek varken, kötü sözlerle anılmak iyi bir şey olmasa gerek.
Kırşehir insanı kendine hizmet edeni de etmeyeni de çok iyi biliyor. Hizmet edenleri, eserleriyle yad eder, etmeyenleri de unutmaz ve asla affetmez.
Evet, hayat ağlamakla başlayıp sessizlikle son buluyor.
Yunus’un dediği gibi ana rahminden düştük, bir pazara bir kefen aldık döndük mezara.
Bu şehre emeği olan, hizmetleri geçen herkesten Allah’ım binlerce razı olsun. Hakkımızı gasp edenlere de hakkımız helal olmasın. Gönlümüze küsmek bizden ırak olsun…