27 Şubat 2022 Pazar günü sahamızda Ispartaspor’u konuk ettik.

Rakibimizin puan cetvelindeki yerine baktığımızda bu maçın kolay olmayacağını düşünüyordum. Ancak maçın geneline baktığımızda 2-0 geriye düşmemize rağmen hiç te zor bir maç değildi.

Maçı neden zora soktuk? Gol yollarındaki devam eden beceriksizliğimizdir diyebiliriz.

Bizim oyun tarzımız topun rakipte kalması, kaptığımız toplarla hızlı hücuma çıkıp, gol pozisyonları yaratmak ve golleri bulmaktı. Becerebildik mi? Evet. Ama sadece pozisyon olarak evet…

Bulduğumuz pozisyonları gole çevirmek çok mu zordu? Bilakis atamamak zordu! Saç baş yolduran goller kaçırdık.

“Atamayana atarlar!” derler ya aynen öyle oldu.

Ve yediğimiz 2 golle 2-0 geriye düştük.

Bu arada 1-0 gerideyken bir de penaltı kaçırdık.

Daha önceki maçta penaltıyı gole çeviren Tugay bu kez kaçırdı.

Eleştirenler oldu, topu daha iyi kullanan oyuncular varken neden bu yanlış yapıldı? Ben buna katılmıyorum. Neden mi?

Hafta içi yapılan antrenmanlarda bunun çalışması yapılmıştır. Teknik ekip te oradaki performansa bakarak penaltı atacak oyuncuyu belirlemiştir. Herkes kafasına göre takılamaz.

Kornet atışı, serbest vuruşlar, taç ve kale vuruşlarını bile kimlerin kullanacağı bellidir. Bu eleştiriyi yapabilmek için hafta içinde yapılan antrenmanları birebir izlemek gerekir.

İkinci yarıya çok iyi ve istekli başlayan takımımız erken iki gol bularak durumu 2-2’ye getirdi. Bu skordan sonra yine saç baş yolduran pozisyonları kaçırarak tam bir geri dönüşü gerçekleştiremedik. Geri döndük mü döndük. 0-2’den 2-2’yi bulmak ta kolay değil. Pozisyon üretemesek bu skora çok sevinecektik.

İkinci yarıya baktığımızda sahada hiç olmayan bir Ispartaspor vardı ve biz bu Ispartaspor karşısında dönüşümüzü tam olarak gerçekleştiremedik.

Maçta Isparta’dan önemli konuklar vardı. Isparta İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur eşiyle birlikte taa oradan kalkıp Kırşehir’e gelerek takımına destek veriyor. Bu bizim açımızdan üzüncü verici bir durum.

Neden mi?

Sahamızdaki bir maçta bizim siyasilerimiz nerede?

Asıl üzücü olan bu.

Kırşehir Belediyespor bu ilin takımı hep birlikte destek verilmeli, siyaset gözetmeden bu takıma ve yönetime sahip çıkılmalı. Kendi sahamızda öksüz kalıyoruz.

Birkaç söz de taraftarlarımıza söyleyeyim.

Taraftar bir takım için olmazsa olmazıdır. İyi gün dostu olmak çok kolay. Önemli olan zor durumda iken takıma sahip çıkmaktır. 2-0 geriye düştük. Ama maçın bitimine uzun bir zaman var. Maç dönebilir. Nitekim döndü de. Takımımın morale ihtiyacı olduğunda daha çok sahip çıkıp, moral vermeliyiz. İkinci yarı başlarken bu bahsettiğimiz konu gerçekleştirildi ve yanlıştan dönülmüş oldu.  Takımımıza moral verilmeye başlandı. Taraftarlarımız bunu her zaman yapmalı. Özellikle geriye düştüğümüz durumlarda. 12. Adam olmak kolay değil.

BRAVO KIZLARIMIZ…

Yine Pazar günü Kız Hentbol takımımız Bolu deplasmanında idi. Mudanya maçına baktığımızda sen bu maçtan umutlu idim ve yanılmadım.

Lider Mudanya’ya fark atan kızlarımızın yenemeyeceği takım yoktur diye düşünüyorum.

Kırşehir Belediyespor, bu konuda gerçekten çok iyi şeyler yapıyor. Benim naçizane önerim bu takıma sahip çıkılmalı. Maçlarına daha çok seyirci gelip takıma destek vermeli. Tabi ilimizin ileri gelenlerine de büyük iş düşüyor.

Sporcularımızı, teknik ekibi , tüm yardımcı ekibi ve yönetimi gerçekten kutluyorum.

Bolu’da takımımızı yalnız bırakmayan Bolu Karayolları 41. Şube Şefi Cengiz Topel Metindoğan hemşehrimizden söz etmezsek olmaz. Takımın tüm deplasman giderlerini karşılayan hemşehrimizi yürekten kutluyorum. Diğer hemşehrilerimize örnek olur umarım.

Bravo kızlar…

Son söz de eski Belediye Başkanımız Cahit Gürses’e gitsin. Kırşehir’e hizmetleri çok yoğun olan eski Belediye Başkanımız Dr. Cahit Gürses’i 25 Şubat 2022’de kaybettik ne yazık ki. Hizmetleriyle hiçbir zaman unutulmayacak olan Başkanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Kırşehirlilere başsağlığı diliyorum. Nur içinde yat Başkanım.