Kırşehir’de her alanda yükselmiş pek çok değerlerimiz vardır.
Kırşehir bir Ahi kenti, bir ozanlar kenti olarak mesleğini en iyi şekilde yaparak yükselen nice değerlerimiz var.
Türk Esnaf ve Sanatkârının Piri Ahi Evran’ı Veli’nin öğütlerini bire bir yerine getiren esnaflarından birisi de Kırşehirlilerin yakından tanıdığı Cingöz Mağazalarının sahibi Hüsamettin Öztürk’tür.
Bugünkü yazımdan Kırşehir’in tanınmış esnaflarından Hüsamettin Öztürk’ten söz edeceğim.
Hüsamettin Öztürk’ü aşağı yukarı kırk yıldır tanırım Ahi Çarşısı’nın en modern ve kaliteli giysilerinin satıldığı mağazada tanımıştım.
Esnaflığa başladığında biliyorum ki tek amacı vardı. Dürüst olmak, güler yüzlü olmak, Ahilik ilkelerine uymaktı. Bütün bunları yerine getirerek mesleğinde büyüyerek saygın olmak ve ölümüne sevdiği Kırşehir’e ve Kırşehirlilere hizmet etmekti. Ve şimdi görüyoruz ki Hüsamettin Öztürk mesleğini Kırşehir’de yükseklere taşımış, ne kadar övünse hakkıdır.
Hüsamettin Öztürk, şimdi şehrimizin en güzel caddesi olan Ankara Caddesi’nde çok katlı mağazasıyla Kırşehir’in en kaliteli ürünlerinin satıldığı mağazanın sahibi olarak güler yüzüyle, saygısıyla, Kırşehirlilere hizmet sunmanın haklı olarak gururunu yaşıyor. Zira Hüsamettin Öztürk ticaret hayatına ilkokul çağlarında simit satarak, Kırşehirspor’un maçlarında Ahi Stadyumu’nda çemen ekmek satarak başlamıştı. O günlerden bu günlere gelen Hüsamettin Öztürk, nice fakir-fukaraya yıllardır destek verir. Yaptığı katkıları Allah’tan başka kimse bilmez. Okullarda da yıllardır yüzlerce fakir ve kimsesizleri giydirdiğini yakından biliyorum.
Zaman zaman ziyaret ettiğim, kahvesini içtiğim Cingöz Mağazalarının sahibi Hüsamettin Öztürk, gerçekten de Kırşehir’de mesleğinin zirvesinde olduğunu belirtmeliyim.
Çünkü bütün müşterilerinin nasıl bir ürün tercih ettiklerini, kırk yıldır onlara yaptıkları hizmetleri öğrenmiş parayı hiçbir zaman öne çıkarmamış para hep ikinci planda kalmış.
Cingöz Mağazalarının sahibi Hüsamettin Öztürk “Bizim için önce Kırşehir ve Kırşehirliler gelir. Kırşehirliler mağazamıza gelirken maddiyatı düşünmezler. Bizler onları her zaman mutlu etmenin, mutluluğunu yaşarız. Ve biz üstelik marka firmaların mallarını Kırşehir’de en ekonomik ve uygun fiyatlarla hemşehrilerimize sunuyoruz” diyor.
Hüsamettin Öztürk futbol oynadı, hakemlik yaptı. Spor yaparken de dürüstlüğü, ilkeli olmayı hiçbir zaman aklından çıkarmadığını biliyorum.
Kırşehir’i ölümüne seven, yatırımlarını hep doğduğu, yaşadığı Kırşehir’e yapan bu müteşebbis hemşehrimiz Hüsamettin Öztürk’ün iki kızı var. Büyük kızı Öykü Hacettepe Üniversitesi’nde İngilizce Tıp okuyor, diğer kızı Bilge Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ekonomi okuyor.
Hüsamettin Öztürk en çok çocuklarının iyi bir tahsil görmelerinden mutluluk duyuyor. “Hayatta her şey gelir geçer önce sağlık ve dürüstlüğün yanında en büyük sermayem çocuklarımın okumaları oldu. Bunlarla mutlu oluyorum” diyor.
Hüsamettin Öztürk’ün ağabeyi Bahamettin Öztürk’le Ankara Caddesi’nde bir çok katlı, bir çocuk mağazası ve bir de üç yıldızlı oteli ile her alanda Kırşehir’e hizmet sunmanın haklı gururunu yaşıyorlar. Ben de onları buradan Kırşehir’e ve Kırşehirlilere yaptıkları hizmetten dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.