Yeni Spor Yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bundan sonra spor kulüplerinde yönetici olacaklar çok dikkatli olmak zorunda, zira kulübün borçlarından kendi dönemleri için şahsi mal varlıkları ile sorumlu olacaklar. Kısacası kendi dönemlerinde yaptıkları borçları yine kendi ceplerinden ödeyecekler.

Birçok kulübün borç batağında olduğu düşünülürse bu durum kulübü yönetecekler için zorlu bir süreci de başlatmış olacak. Zira kulüp gelirleri geçmiş borç ve hacizlere gideceği, aynı zamanda yeni borçlanmanın yöneticileri bağlayacağı için, yöneticiler çaresiz ve kulüpler çalışamaz hale gelecekler.

Bu yasa en çok bize yarayacak gibi görünüyor. Çünkü bizim gibi borçsuz kulüp sayısı parmakla sayılacak kadar az. Borçsuz olmamız gelirlerimizi kullanabilme ve yöneticilerin kendilerini bağlamadan, yasal sınırlarda borçlanabilme olanaklarını arttırıyor. Kulübümüzü bu seviyede tutan Belediyemiz ve fedakâr yöneticilerimize müteşekkiriz. Bu arada endi ceplerinden paralar ödeyen başta Murat Tekdoğan olmak üzere diğer yöneticilerimiz de her türlü takdiri hak ediyor.

Yeni yasanın getirdiği yeni durum ve kulübümüzün müspet yapısı gelecek sezon için hepimizi umutlandırıyor. Geçmiş yıllardan daha az bir bütçe ve iyi bir planlama ile hayalini kurduğumuz 1. Lige çıkabiliriz. Bu da çok daha büyük gelir ve imkanlar demek. Hatta daha yukarıları bile hayal edebiliriz.

Haaşa! Amacımız kendi kıt aklımızla, kimseye akıl vermek değil ama; Şimdi yapılacak şey başta işi ehline vermek, maliyetleri ve bütçeyi sıkı tutarak haftalık, aylık ve sezonluk kontrolleri ciddiyetle yapmak, TFF nezdinde lobisi olan, MHK ile ilişkileri kuvvetli olan hemşerilerimiz ile birlikte çalışmak şeklinde sıralanabilir.

Tüm bu yazıp çizdiklerimiz önümüze gelen şansın ne kadar büyük olduğunu anlamamıza vesile olur inşallah. Koca koca kulüpleri görüyoruz. Eskişehir, Akhisar, Ordu, ve daha niceleri Türk Futbolundan siliniyor. Şu anda can çekişen niceleri var. Hepsinin yarış dışı kalacağı düşünülürse birinci lige çıkmamız içten bile değil. O yıl bu yıl olsun, hayallerimize kavuşalım. Şehrimizin çehresi değişsin, reklamı yapılsın, her hafta sonu televizyonlardan seyredilelim.

Gelecek bizim…

Anlayabildiysek!