On iki ay bekledikten sonra kucaklaştığımız yeni yıl, eskisinden fazlada farklı bir şey getirmeyecek. Herkesin birbirini kandırdığı eski yıl bazı değişmeyecek kurallarını yeni yıla emanet ederek aynı diğerleri gibi oda tarihin eski sayfalarında yerini alacak ve geçmişi de biz yine çok çabuk unutacağız.

On iki ay bekledikten sonra kucaklaştığımız yeni yıl, eskisinden fazlada farklı bir şey getirmeyecek. Herkesin birbirini kandırdığı eski yıl bazı değişmeyecek kurallarını yeni yıla emanet ederek aynı diğerleri gibi oda tarihin eski sayfalarında yerini alacak ve geçmişi de biz yine çok çabuk unutacağız.
Kırşehir 2017 yılında ne gibi hizmet aldı, ne kadar büyüdü, ne kadar gelişip kalkındı?
Kırşehirlilerin refah seviyesi ne derece değişti?
Yatırımlar ne alemde?
Devletin rutin, yani mecbur olduğu hizmet ve yatırımların dışında yatırımcı geldi mi Kırşehir’e?
Kontrolsüz, rastgele yapılan hayvancılık yatırımları Kırşehir’in havasını, suyunu, çevresini kirlettiğini, zarar verdiğini düşünen yetkililer var mı?
Kırşehir Belediyesi’nin yaptığı alt ve üst yapı ne zaman bitirilecek?
Trafik ve otopark sorunun çözümlenmesi için hangi adımlar, hangi projeler 2018’de hayata geçirilecek?
Kırşehir’le ilgili kafamızda oluşan bir soru ve sorunlar var.
Yine okullarda görev yapan bazı eğitimciler kendi ideolojisi doğrultusunda talebeleri yönlendirirken, yatılı yurtlardan yine taciz haberleri duymaya devam edeceğiz.
Emekli ve memurların beklediği asgari ücret ayarlaması, fare doğuran dağ misali kimseyi memnun etmedi. Vekillerinin aslında on kattan daha fazla aylık alırken, asli olan asıl milletin emeklileri aynı tempo ile sürünmeye devam edecek.
Kolluk kuvvetleri ve adli makamlar Feto’ya odaklanırken, caddeler ve sokaklar dolandırıcı, hırsız ve sahtekârlara bıraktı.
Toplumda kolluk kuvvetlerinden ümidini keserek, “kendi kendini koru” kurallarına ayak uydurarak bireysel silahlanarak köşelerde ve kuytu yerlerde nöbetleşerek hırsız beklemeye başladı.
Devlet baba kaşıkla verdiğini adeta kepçeyle geri aldı.
Eskilerin deyimiyle iğneden ipliğe zam yapıldı ve yapılacakları da sıraya koyarak, seçmeni fazla ürkütmeden uçtan uça eklemek için pusuya yattı. Bütçe açığını kapatacak yolun en basit ve kolay olanını seçti sayın büyüklerimiz. Trafik cezalarını iki misli artırarak, iyi bir gelir kaynağını sanki yeni keşfetti, nasıl araba kullanılacağını öğretme yerine, tek taşla pek çok kuş vurmayı yeğledi hükümetimiz.
Halkın parasıyla yapılan yol ve köprülere, son üç yıl içerisinde yüzde yüz eli zamla liderliği yine elinde tutmaya devam etti, yabancıların elinde olan ulaşım ağları.
Siyasi arenada ağza alınmayacak küfürlerle birbirilerine kibarca hitap eden siyasilerimiz, yeni yılda da aynı tempo ile konuşmalarına kabadayıvari tavır ve küfür çeşitleri ekleyerek geleneği bozmadan yollarına devam edecekler.
Yöntem olarak benzemese de fazlada bir farkı olmayan Hamidovari bir çalışma sonunda sezonu hamsi festivali ile kapatan sayın vekiller, meclis bahçesini piknik alanına çevirdiler.
Halk sıkıntısı hat safhada iken vekillerin bu tutumları halk tarafında sevgi ve coşkuyla karşılandı. Etrafa yayılan hamsi buharlarına taze ekmek tutarak bir nebze olsun körlenmeyecek kör nefislerini, eskiyen yılın son kuyruğuna bağlarken, bir sonraki seçimlerde kimleri nerelere bağlayacaklarının hesabını yapmaya başladılar.(Hamido kimdir genç nesil pek bilmez. Hamido baba sevgisinden eksik olanların, baba diye hitap ettiği eski bir siyasi lider zamanında vekillik yapmış ve mecliste adeta asayişi yumruk ve tabanca kabzasıyla temin eden, yasa ve yeni kanun kabullerinde ceket omuzunda sıra aralarında dolaşarak, parmak kaldırmayanların hafifte olsa parmaklarını bükerek çoğunluğu temine çalışmış ve bir suikastla vefat eden çok değerli bir milletvekili).
Son yıllarda mangalın insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu, pahalanan ve olmayan etin fiyatlarının alım gücünün alanından uzaklaşmasıyla öğrenmiş olmuş oldular.
Tüketim toplumu olarak yaşamaya angaje olan ve gittikçe gelecekten ümidini yitiren insanların düşünme yetileri törpülenmiş kalabalık bir kitle haline getirildik. Yine de ümidimizi yitirmeden yeni yılda da azimle zorlukların üstesinde geleceğimize inanıyorum ve bu inancımı hiç bir zaman yitirmeyeceğim.
Bir sonraki yeni yıla kadar dertlerimizi ortaklaşa paylaşarak devam etmek mecburiyetindeyiz. Hepinizin yeni yılını kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.