Ülkemizin artık en önemli gündemi zam haberleri, ne zaman gazete sayfalarına baksak veya televizyon kanallarına baksak mutlaka zam haberleri duyar oluyoruz.

Basın ve medya birçok ürüne her gün gelen zam haberlerini konu ediyor, üzerinde konuşulup tartışılıyor da nedense bir yetkili çıkıp da bu zamların durdurulması, milletin bir nebze olsun nefes almasına neden olacak bir açıklama, icraat vs. de bulunamıyor. Yani benzin, mazot ve LPG ye gelen günlük zamlar tüm ürünlerin maliyetlerinin yükselmesine sebebiyet veriyor ki bu da doğrudan tüketiciye yansıyor.

Geçtiğimiz yılın özellikle son çeyreğinde başlayan zam yağmuru her geçen gün kontrolden çıkmış ve şiddetini artırarak devam ediyor. Yüksek zamların gelmesi tüm kesimden insanları rahatsız etmekte ve her geçen gün geçim sıkıntısını da artırmaktadır. Vatandaş her gün gelen benzin, mazot, LPG, market raflarında mevcut gıda ürünlerine gelen zamlar karşısında çaresiz bir şekilde ne yapacağını bilemez duruma düşmüş ve bu işin sonunun nereye varacağını izlemektedir.

Ya yirmi senedir iş başında olan iktidar!..

İnsanları içine düştükleri geçim derdinden kurtarmaya yönelik en ufacık bir çaba sarf edemiyor maalesef. Öyle anlaşılıyor ki, ekonominin direksiyonunda ehliyetsiz sürücü oturuyor. Ülkemizin dört bir köşesinde mutfaklarda yangın var, ekonominin sürücüsü gayri ciddi bir şekilde “Gözlerime bakın iyi şeyler görürsünüz!” diye milletin aklıyla sanki alay ediyor.

Bugün her meslek erbabından olan insanlarımız sokaklarda, iş yerlerinde, çarşıda, pazarda, doğalgaz, elektrik, benzin, mazot, gıda ve benzeri ürünlere gelen zamları konuşup, gelen yüksek faturaları ödeyememekten yakınmaktadırlar. İnsanlar hayat pahalılığı altında inim inim inlerken, ezim ezim ezilirken çözüm bulması gerekenlerden maalesef hiç ses çıkmıyor.

Ülkenin gerçek gündemini artık iktidar ve diğer siyasiler belirleyemiyorlar. Gündemi günlük gelen ve adından söz ettirecek kadar yüksek oranlı zam haberleri belirliyor. Uygulamaya konulan zamlar karşısında iktidar çaresiz bir şekilde izlemekle yetinirken, olan maalesef yine vatandaşa oluyor.

Şimdi, seçim atmosferine de artık girilmişken iktidarın yapamadığını muhalefet yapmalı ve liderler ülkenin içine düştüğü her bir soruna ve daha da önemlisi ekonominin iyileştirilmesi için çözüm önerilerinin ne olduğunu, bunu nasıl yapacaklarını ve bugünkü durumdan ülkeyi nasıl kurtaracaklarını bir an evvel açıklamalıdırlar. Zira bu günün en önemli gündemi ekonomidir. Hayat pahalılığı ve geçim derdidir.