Maalesef sorunlu olmayan bir kesim yok… Yurdun dört bir köşesinden emeklilikte yaşa takılanların yani EYT’lilerin sesi yükseliyor. 
Her geçen gün EYT’lilerin sayısı arttıkça seslerini daha fazla duyuyoruz. Çok sayıda kişinin emeklilikleriyle ilgili yaşadıkları mağduriyetlere tanıklık ediyoruz. EYT’liler sürekli olarak yaşadıkları mağduriyeti duyurmaya, isteklerini dile getirmeye çalışıyorlar. Yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyorlar. Hem maaş ve hem de yaş konusunda mağdur olduklarını her platformda dile getirerek yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.
Ülkemizin her bir yanında aynı sorunu yaşayan aile bireyleriyle birlikte düşünüldüğünde büyük bir nüfusu etkileyen bu sorun için henüz bir çözüm yolu bulunabilmiş değil.
EYT’lilerin sorunlarını, yaşadıkları ve istekleri duymazdan gelinmemeli ve bir an evvel çözüm bulunmalıdır.
Zira insanlar genç yaşta çalışıp emekli keseneklerini, sosyal güvenlik primlerini devlete yatırırlar ki, ileriki yaşlarda “Emekli olabilelim ve geçimimizi temin edelim” diye. 
İşte bu çalışmanın ve yatırılan primlerin yasada belirtildiği süre dolduğunda karşılık bulur ve kişi emekli olur, aldığı üç kuruşluk maaş ile de kıt kanaat geçinmeye çalışır.
Çıkartılan bir yasa ile prim günü dolsa bile yaş henüz dolmamışsa maaş ödenmez ve yaşın dolması beklenir. Bu süre bilmem kaç yıl olabilir. İşte bu aşamada mağduriyetler yaşanmaya başlıyor. EYT’lilerin sesi de bu nedenle haklı olarak yüksek çıkmaya başlamaktadır. Seslerini bir yetkiliye duyurmak istemektedirler ama şu ana kadar da duyan yok. Oysa EYT'liler erken emeklilik değil haklarını istiyorlar. Çalışmalarının karşılığını yani alın terlerinin karşılığının verilmesini istemektedirler.    
EYT’li yurttaşlarımız herhangi bir partili değil, mağdur olmuş her partiden olan insanların ortak sorunu olarak ortada durmaktadır. Bu sorun Kırşehir, Kars, Muğla, Edirne v.s illerin değil tüm memleketim insanının ortak sorunu olarak çözüm beklemektedir. 
Siyasi olarak olaya bakıldığı zaman da büyük bir kitle ve büyük bir oy potansiyeli var aslında bu kesimde. Ancak bundan da önce bu insanların yani EYT’lilerin hak ettikleri alın terlerinin karşılığı verilmeli, mağduriyetler giderilmelidir. Bu sorunu mevcut AK Parti iktidarı çözüme kavuşturmadığı tekdirde, ilk seçimde yerine gelecek olan siyasi iktidar mutlak çözüm yollarını bulmalı ve bu insanlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir.