Akaryakıt, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına gelen yüksek düzeydeki zamlarla birlikte başta ısınma ve gıda harcamaları olmak üzere iğneden ipliğe bütün ürünlerin fiyatları büyük çapta zamlanmaya başladı.
Kırşehir’de geçtiğimiz hafta 200 gramı 1,5 liradan satılan ekmeğin gramajının 40 gram arttırılarak 2 liraya çıkarılmasına rağmen, bir kısım fırıncıları ekmek fiyatlarına yapılan zammı hâlâ yetersiz bularak yeni bir zam yapılması gerektiğini ifade etmeye başladılar. 
Önceki gün sanayide kullanılan doğalgaza gelen zammın ardından zamların tüm ürünlere yansıması beklenmeye başlandı. Doğalgaza gelen zamla birlikte LPG ve halen mutfakta kullanılan tüpgaz fiyatlarına da büyük oranda zam geldi.
Benzin ve mazota gelen büyük çaplı zamlarla birlikte her türlü ürünün fiyatları artışa geçti. Her türlü ürünün üretiminden kaynaklanan girdilerin artmasına bir nakliyenin eklenmesi sonucu fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artacağını gösteriyor.
Soğuk ve yağışlı hava yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Dün görülen yağmurla birlikte kışlık hazırlıklarını yapan vatandaşlar da odun ve kömür alma telaşına düştü. Ancak son 6 ay içinde kömürün ton fiyatına gelen zamlar vatandaşın kara kara düşünmesine neden oldu. Kömür fiyatına son 6 ay içinde yaklaşık 20 kez zam yapıldı. Hal böyle olunca vatandaşlar ya kömür almaktan vazgeçti ya da önceki yıllarda aldığından daha az kömür almaya başladı. Kırşehir’de geçen yıl 1200 lira olan ithal kömürün tonu 3 bin 200 lirayı geçerken, vatandaşların büyük kısmı yerli kömüre yönelmek zorunda kaldı.  Ancak yerli kömür bulmak da her geçen gün zorlaşmaya başladı.
Son aylarda döviz kurundaki artış nedeniyle birçok ürüne zam gelirken, bu artış kömür fiyatlarına da büyük oranda yansıdı. Fiyatı sürekli değişen kömürün ton fiyatının 3 bin lirayı geçtiği bu durumunda Kırşehir’de maddi sıkıntı içinde bulunan vatandaşların bütçelerini epey zorlayacağa benziyor.  
Doğalgazla ısınan ancak maddi durumu zayıf olan vatandaşların büyük kısmı henüz gazlarını yakmayarak, battaniye altında oturmayı tercih etmeye başladı.  Doğalgazla ısınan ve geçen yıl 200 lira civarında fatura ödeyen vatandaşlar bu yıl bu rakamın en az 500 TL’ye çıkacağını, buna 300-400 liralık elektrik faturasını eklediklerinde sadece ısınma ve aydınlatmaya bin lira vereceklerini, bu rakamları en az düzeye indirmek için mecbur olmadıkça lamba ve doğalgaz yakmayacaklarını söylediler.
Bu kışın, ısınmada olduğu gibi gıda da fiyatların pahalanması nedeniyle çok zor geçeceğini söyleyen vatandaşlar kara kara düşünmeye başladılar.
Pazar ve marketlerde etiketlerin her gün değiştiğini gördüklerini belirten Kırşehirliler, hayat pahalılığı altında daha çok ezilecekleri için mecburi ihtiyaçları dışında bir şey alamayacaklarını ifade ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)