Kırşehir’deki fırıncılardan “rüşvet” iddialarına yanıt:

“Zam karşılığında rüşvet istendiği iddiaları asılsızdır”

Sosyal medyada yayınlanan ve fırıncılara rüşvet karşılığında zam verildiğini öne süren bir haber hakkında Kırşehirli fırıncı esnaflardan açıklama geldi.

Şehrimizdeki fırıncı esnafları böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtirlerken, bu tür algı operasyonlarına karşı da vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler.

Fırıncılar yaptıkları ortak açıklama şu ifadelere yer verdiler:

“Mart Ayı içinde sosyal medya üzerinden yayınlanan bir haberde Kırşehirli fırıncılardan zam karşılığında rüşvet istendiği iddia edilmiştir. Biz esnaflar olarak belirtmek isteriz ki böyle bir durum söz konusu değildir. Fiyatlarda güncelleme yapılması gerektiğinde bağlı bulunduğumuz Kahveciler, Otelciler ve Fırıncılar Esnaf Odası’na dilekçe yazarak isteklerimizi belirtiriz. Dilekçe, çevre illerdeki fiyatlar, mevcut ekonomik durum, tüketici kanadına fiyatların yansıması gibi unsurlar göz önünde bulundurularak Ticaret İl Müdürlüğü başkanlığında düzenlenen komisyonda görüşülmek üzere Kırşehir Esnaf Odaları Birliği’ne gönderilir. Komisyonun ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığının da görüşü alınarak Birlik Başkanımız Bahamettin Öztürk’ün başkanlığında yapılan toplantıda zam kararı verilir. Belirlenen fiyat tarifeleri biz esnaflara iletilir. Uygulanan tüm tarifeler esnaflarımızın talebi üzerine hazırlanmaktadır. Bu sistemde rüşvet karşılığında zam uygulanması gibi bir durum kesinlikle mümkün değildir. Bahsi geçen rüşvet olayıyla ne Kırşehir Esnaf Odaları Birliği’nin, ne Fırıncılar Odamızın ne de biz fırıncı esnafların bir ilgisi bulunmamaktadır. Esnaflarımızı ve bağlı olduğumuz esnaf odalarını çeşitli provokasyonlara alet etmek Ahilik şehri Kırşehir’e yakışmamaktadır. Bu konuda esnaflar olarak Oda Başkanımız Davut Kaya ve Birlik Başkanımız Bahamettin Öztürk’ün yanında durduğumuzu dile getiriyor, çeşitli algı operasyonlarına karşı vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)