Termal turizm fakiri, yatırım fakiri Kırşehir’de yatırımcılara ne yazık ki üvey evlat gözüyle bakılıyor, kimse ne yardım elini uzatıyor, ne de sahip çıkıyor!

YATIRIMCILAR NEDEN KIRŞEHİR’E GELSİN?

Kırşehir her alanda her geçen gün küçülmeye ve nüfusu düşmeye devam ediyor. Bunun en büyük sebebinin ciddi anlamda ne devletten, ne de özelden yatırım almamasına bağlanıyor.

Kırşehir’de bundan 10 yıl önce Akbayır sırtlarına bin bir vaat ve teşviklerle yapılan 5 yıldızlı Armas Otel’in sahipleri, sonraki yıllarda yaşadıkları birçok sıkıntılarında arkasında gerek il yöneticilerinden, gerekse siyasilerden hiçbir destek alamayınca yatırımı yaptıklarına yapacaklarına pişman olmuşlardı.

Şimdi şehrimize termal turizm konusunda yatırım yapmak isteyen pek çok müteşebbis iş insanı birçok sorunlarla karşılaşıyor.

Yatırım yapmak için kolları sıvayan müteşebbisler herkesin destek ve katkı vermesi gerekirken tam tersine başta Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşundan zorluk üstüne zorluk çıkarılıyor. Şimdiden Kırşehir’e yatırım yapıp yapmama konusunda tereddüt etmeye, hatta pişmanlık duymaya başlayan bu müteşebbisler ne yapsın? Onlar da mı yatırımını Nevşehir, Aksaray, Kayseri ya da başka illere yapsın?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapılacak her oda için 20-30 bin lira bir ücret talep etmesi karşısında adeta şaşkına döndüklerini belirten bu müteşebbisler, “Biz Kırşehirimize bir yatırım yapmak istiyoruz, bakanlık daha işe başlamadan bizden 4-5 milyon lira para istiyor? Bunu hangi yatırımcı karşılayabilir? Bizim bu sorunumuzu kim ve nasıl çözecek? Yatırımcı bu işlerle mi uğraşacak, yoksa maddi sorunlarla mı? Bu kafayla Kırşehir’e kültür ve turizm alanında hiçbir yatırımcı gelmez” diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

Kırşehir siyasilerinin ve bu ili yönetenlerin sadece kendisinin değil, bütün yatırımcıların sorunlarını çözmesi gerektiğini belirten başka bir müteşebbis hemşehrimiz de, “Ben sadece benim sorunumun çözümlenmesini istemiyorum. Hiçbir yatırımcı bu tür sorunları yaşamasın istiyoruz. İşte komşu Aksaray ve Nevşehir her alanda büyüyüp gelişiyor, yatırımcıların adeta koşup gittiği bir il olurlarken Kırşehirimiz neden bu kadar sahipsiz kalıyor? Neden Kırşehir’e kimse gönül rahatlığı ile gelip yatırım yapmıyor? Kırşehirimizden daha çok gelişmiş, büyümüş, adeta sanayi şehri olmuş Aksaray teşvikte 6. Bölge, Yozgat 6. Bölge  iken Kırşehir’in 5. Bölge içinde Kayseri ile birlikte yer almasını kim nasıl kabul edebilir ki? Kırşehir’de bir avuç tuzu kuru insan parasını bankalarda döviz olarak tuttuğu için Kırşehir’in Aksaray’dan daha gelişmiş olarak gözükmesini de bir türlü kabul edemiyorum” ifadelerini kullandı. (HABER: BEYHAN BALLI)