Emlak, ÇTV, İRV vergileri, asfalt, kira, yol harcamalarına katılım payı borçları ve daha pek çok farklı vergi borcunu da kapsayan vergi borcu affı yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Aralık’ta sona erecek.
Kırşehir Belediyesi, vergi borcu affı yapılandırması ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak, vatandaşları 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılandırmadan faydalanmaları konusunda uyarıda bulundu.
ÖDEMELERE TAKSİT KOLAYLIĞI
Kırşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, son başvurunun 31 Aralık Perşembe günü olduğunu belirtilirken, aftan ve borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen vatandaşların Kırşehir Belediyesi veznelerine müracaat etmeleri gerektiğini de bildirdi. Buna göre borçluların, son güne kalmadan belediyenin tahsilat birimlerine gelerek başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.
Yapılandırılan borçlar tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Ayrıca, mükelleflere peşin ödemelerde gecikme faizinin % 90’ının silinmesi kolaylığı tanınıyor. Borçlarını taksitle ödemek isteyenler içinse başvuru sırasında belirlenebilecek 6, 9, 12, 18 eşit taksit seçenekleri mevcut. (HABER: BEYHAN BALLI)