Şehrimizin elektronik alanında Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve bunun sonucunda ürettiği ürünleri Dünya’nın dört bir yanına sevk eden Yanıklar Otomasyon sahip olduğu laboratuvar cihazlarını yenileme kararının ardından bu alana ciddi bir yatırım yaptı. Almanya menşeli Rohde Schwarz firmasının ürünlerini temin ederek laboratuvar cihazlarında ciddi bir yenilenme gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili firma yetkilisi Sait Yanık ile yaptığımız görüşmede gazetemize açıklamada bulundu:

“Uzun yıllardır sahip olduğumuz bilgi birikimimizi artık yeni cihazlara yönlendirmek istiyoruz. Bu konuda yaptığımız araştırmalarda sahip olduğumuz cihazlar beklentilerimizi karşılamıyordu. Hedefimiz: müşterilerimize en mükemmel ürünleri sağlayarak minimum hata oranı ile ürünlerimizi geliştirmek. Kırşehir gibi küçük bir kentte bu oluşumları tamamlamaya çalışıyoruz ve satışlarımızdan gelen bütçeyi de yine Ar-Ge’ye dönüştürüyoruz.

“Laboratuvarımıza ciddi bir yatırım planladık ve ilk parti ürünlerin siparişini tamamladık. Sipariş ettiğimiz ürünler 1nA, 1uV gibi seviyelerde ölçüm yapabilen en üst seviye cihazlar. Antlaşma yaptığımız firma da bu alanda Dünya’nın en büyük firmalarından olan Rohde Schwarz. Özellikle radyo, TV vericisi ve ölçüm sistemleri konusundan Dünya’nın en iyi cihazlarını üretiyor. Büyük savunma sanayi firmalarımız da bu ürünlerden kullanıyor. Elektronik alanı zor bir disiplin. Çok küçük fiziksel değişimler endüstriyel sahada katastropik sorunlara yol açabiliyor. Bu cihazları kullanarak ürünlerimizi mükemmelleştirmeye devam edeceğiz.

“2021 yılında pandemi ve chip krizine rağmen cirosal olarak %60 büyüdük ve yılın sadece ilk 3 ayında geçen yılın cirosunun %50’sini gerçekleştirdik. Büyümemizi de bu yıl da sürdürmeyi planlıyoruz.  Bu yıl yeni ürünlerimiz; özellikle B2B müşterilerimizi mutlu edecek. Bina Otomasyon alanında büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz.” (HABER MERKEZİ)