Kasım ayının ortalarına geldiğimiz bugünlerde ilimiz genelinde hava sıcaklıkları düşmeye devam ediyor. Havalar soğumaya başlayınca vatandaşlar da ısınma derdine düştü.
Şehrimizde özellikle akşam saatlerinde soğuk hava etkisini sürdürürken, doğalgazla ısınamayan vatandaşlar kömürcülerin yolunu tuttu. Bu yıl kömür fiyatlarının geçen yıla göre hemen hemen aynı olmasına rağmen, vatandaşların alım gücünün düşmesi dikkat çekiyor.  
Kırşehir’de yıllardır kömürcülük işiyle uğraşan Çınar Kömür Sahibi Uğur Çeliker, doğalgaz kullanmayan ve kışı kömür yakarak geçirmek zorunda olan vatandaşların sayısının her geçen gün düştüğünü, bu nedenle Kırşehir’de kömür ve odun satan esnafın da sıkıntı içinde olduğunu ifade etti.
Kırşehir il genelinde soğuk havaların başlamasıyla birlikte odun ve kömüre talep olduğunu, ancak vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle ton yerine 100-200 kilo ya da torba torba kömür alanlarının sayısının çoğaldığını ifade eden Uğur Çeliker, “Havaların soğuması ile birlikte Kırşehir’deki vatandaşlarımız odun-kömür almak zorunda kaldı. Kömür fiyatlarında ciddi bir yükseliş olmamasına rağmen vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle satışlar azaldı. Ayrıca Kırşehir’den sonra Kaman, Mucur ve Boztepe ilçelerinde de doğalgaz kullanımının artması kömür satışlarının azalmasına, dolayısıyla bu işi yapan esnafımızın işlerinin düşmesine neden oldu. Fiyatlar yüksek olmasa da yaşanan ekonomik sıkıntı dolasıyla halkımızın zorlandıklarını görüyoruz. Geçen yıla göre odun ve kömür fiyatlarının artması da halkın alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Bugün Kırşehir’de ithal kömürün tonu bin 200-bin 300 ile bin lira arasında değişiyor. Yerli kömürün tonu ise 900 lira. Odunun tonu ise 500-600 lira.”
Kırşehir’de yıllardır vatandaşların kömür ve odun ihtiyacını karşıladıkları için müşterilerinin büyük kısmını tanıdıklarını ve bu nedenle vatandaşlara ödemede kolaylık sağlayarak taksit uyguladıklarını da belirten Uğur Çelik, alım gücü düşen vatandaşın eskisi gibi tonla kömür alamadıklarını, ya aylık, ya da haftalık kömür almayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)