KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk’ten tepki

“Üniversitemizin içine üç harfli bir marketin taşınmasını kınıyorum”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Üniversite kampüsü içine üç harfli bir marketin taşınmasına tepki gösterdi.

Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk'ten üniversite kampüsünde açılacağı düşünülen 3 harfi marketlerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“BİM ve ŞOK la birlikte A 101 adlı, halkın üç harfliler olarak andığı zincir marketler, esnafımızın başına bela olmuş, en büyük darbeyi vurmuş olan işletmelerdir. Hâl böyleyken üniversite yönetiminde ve hastanede tüm vasatlığını ortaya koyan, hastane döner sermayesinde vicdanları sızlatarak aylık 40 bin liraya yakın aslan payını alan Rektörün şimdi de giderayak üniversite kampüsünün içine A 101’i taşıyor olmasını şiddetle kınıyorum. Başında bulunduğu üniversitenin adı “Ahi” olan Rektör, Ahi esnafının değil, bu zincir marketlerinin salgın döneminde de kâr marjlarını olağanüstü arttırdığını, buna online satışları da ekleyerek kasalarını doldurduğunu, Ahi esnafımıza karşı adeta orantısız güç kullanarak her sokakta esnafı savunmasız bırakarak bitirdiğini bilmiyor mu? Esnafımızın kanayan yarası haline gelmiş bu işletmeleri kampüs içine taşımak esnafımızı ezmekten başka nedir? İsminde Ahi Evran'ı taşıyan üniversitenin bu yaptığı karşısında esnaflar olarak şu mübarek ayda hakkımızı helal etmiyoruz." (HABER BEYHAN BALLI)