Kırşehir’deki fırsatçılar zam üstüne zam yapınca!.

Turşu kurmak da artık lüks oldu!

Yaklaşan kış mevsimi için yavaş yavaş hazırlıklara başlamak isteyen Kırşehir’deki vatandaşlar geçen cumartesi günü pazaryerine geldiklerinde almak istedikleri sebzelerin fiyatlarını görünce gözlerine inanamadılar.
Daha birkaç hafta önce turşuluk malzeme fiyatlarının 2 ile 3 lira arasında değiştiğini söyleyen vatandaşlar, tezgâhlarda karşılaştıkları etiketleri görünce hayli şaşırdıklarını ifade etti.
3 liraya satılan sivri biber fiyatlarının 6-7 liraya, kelek 3-4 liradan 6-7 liraya, domatesin fiyatı 3-4 liradan 6-7 liraya, yeşil fasulyenin fiyata 5-6 liradan 8 liraya kadar yükseldiğini, gören Kırşehirliler 4 liradan ucuz salatalık bulamadıklarını, orta boy bir lahananın 6-8 liraya, 10-12 lira olan 5 litrelik sirke 20 liraya 5 lira olan sarımsağın kilosunun 10 liraya yükseldiğini belirterek, “Üreticilere de sözümüz yok ama bu kadar fiyatların arttırılması da fırsatçılıktır. Köylü ekiyor, dikiyor, pazarda satış yapanlar onlardan aldıkları sebze ve meyvelerin fiyatları katlıyor. Bu konuda hiçbir denetim yok. Bu fiyatlarla turşu kurmak ta lüks oldu. Bu şartlarda pazardan sebze alıp turşu yapmak yerine, market ya bakkallardan turşu alacağız ya da mecburen fiyatların düşmesini bekleyeceğiz” şeklinde konuştular.
Bu arada sebze ve meyve fiyatları da adeta ikiye katlanmış durumda. Kırşehir’de daha önce 3 kilosu 10 liradan satılan üzüm 20 liraya, 1-1,5 liradan satılan kavun ve karpuzun kilosu 2,5 liraya 2 lira olan patlıcanın kilosu 5 liraya, 1-1,5 lira arasında satılan patates ve soğanın kilosu da 2-3 liraya çıktı.
Ayrıca fasulye, mercimek, nohut, bulgur gibi ürünlerin fiyatları da geçen yıla göre iki kat artması halkın alım gücünü iyiden iyiye sarsmış durumda.
Çalışanlar ile emeklilerin maaşları yerinde sayarken, döviz artışını gerekçe gösterilerek tüm ürünlerin fiyatının artması ile büyük sıkıntı yaşamaya başladılar. Dün elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk artışla kışı nasıl geçirecekleri konusunda endişe etmeye başlarken, çalışanların ve emeklilerin maaşlarının da yeni yılı beklemeden arttırılması gerektiğini ifade ettiler. (HABER: SALİH GÜNER)