KIRŞEHİR’DE iş dünyasının en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, sosyal sorumluluk bilinciyle birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor.
Şehrimiz sanayi, ticaret ve ekonomisinin yükünü omuzlarında taşıyan Ticaret ve Sanayi Odası, yeni projeleriyle iş dünyasına katkıda bulunacak.
Tarih ve kültür kenti Kırşehir’in, halı ve kilimlerinin yeniden canlandırılmasını sağlayan “Kadınlar Kilim Dokuyor” projesi ile önemli bir adım atan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, sosyal ve kültürel açıdan yeni projeler üretiyor.
“Dikensiz Yollar Projesi” ile engellilerin hayata katılmasını sağlayan Kırşehir TSO, iş dünyasına da katkı sunacak projeleri de hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Kırşehir TSO’nun proje çalışmalarıyla ilgili gazetemiz Kırşehir Çiğdem’e açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Ticaret Odası olarak bir proje birimi oluşturuldu Müfit Göçen’in Başkanlığı döneminde. İlk ‘Kadınlar Kilim Dokuyor’ projesini hayata geçirdik. Bu proje kadınların evden çıkması, ekonominin içinde yer almasıyla ilgiliydi ve önemli de sonuçlar aldık. Kadınların evde oturması değil yaşamın içinde olması gerekiyor. Çünkü kadınların olmadığı bir toplum her zaman karanlığa mahkum olur. Bu bir gerçek ve bu anlayışla yola çıkarak projenin bitiminde de kilim atölyesindeki dokuma tezgahları da üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi’ne kuruldu, fakültenin altyapısında kullanıldı ve üniversiteye bağışladık. Bu tür projelerin şehrimize katkısının önemini biliyoruz. ‘Kadınlar Kilim Dokuyor’, ‘Dikensiz Yollar’ projesi ve yaptığımız diğer sosyal sorumluluk projelerinin dışında ticari projelerimiz de var. Gerçekten şehrimize Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem sosyal, hem de ekonomik açıdan projeler üretiyoruz. Bu kapsamda bir biyokitle projemiz var. Organize Sanayi Bölgesinde ciddi bir Fuar ve İnovasyon Merkezi kuruyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak insanları yaşamın her alanına katmak, engelli çocuklarımızdan tutunda bayanlarımız ve işsizliğinde önlenmesi için projelerimiz var” açıklamasında bulundu.İŞÇİ-İŞVEREN DİYALOĞU GELİŞECEK
Sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Kırşehir TSO ayrıca, işçi-işveren diyaloğunun gelişmesi, iş koşullarının iyileştirilmesi ve sendika faaliyetlerini ölçecek ve Avrupa standartlarına ulaşma noktasında işçi ve işverenleri eğiterek, yurtdışı gezileriyle standartları yerinde görmeleri sağlayacak.
Proje faaliyetlerinin 1 Haziran 2018 tarihine kadar devam edeceğini belirten Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gazetemiz Kırşehir Çiğdem’e projeyle ilgili bilgiler verdi.
Selahattin Ekicioğlu, “Odamızdan bir proje daha Avrupa Birliği Merkezi Finans Kurumu Hazine Müsteşarlığı’ndan onaylandı. Proje uluslararası çalışma hayatının, iş dünyasında işçiyle işveren arasındaki diyaloğun geliştirilmesi, Avrupa’da bir ülkedeki iş koşullarının Türkiye’deki iş koşullarının işçi ve işveren arasındaki ilişkilerin, sendikal hareketlerin standartlarının ölçülmesi konusunda Portekiz ile Türkiye eşleşti ve bir proje hazırladık. Hazine Müsteşarlığı da bunu onayladı. Avrupa’da 5 projeden 4’ü Türkiye’den, biri Macaristan’dan. Bu proje aslında bizim değil, sendikacıların yapması gereken bir projeydi. Çalışma hayatındaki eşitsizliğin, çalışma hayatındaki düzensizliğin araştırılması ve geliştirilmesinde maalesef sendikalarımızın geldiği hal, durum ortada. Hal böyle iken burada bize düşen görevdi bu. Akademisyenlerin sendikası, bir kooperatif, bir tane de memur sendikası ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın projesi bulunuyor. Bir yıl sürecek projeyi ayın 1’i itibarıyla başlattık. Bu proje kapsamında işçi ve işverenlerimizin eğiterek, yurtdışı gezilerini çıkartarak bir yıl sonra 1 Haziran 2018’de sonlandıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)