Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk: 
“TEDBİRLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, normalleşme döneminde alınan tedbirlerin esnafları olumsuz etkilemeye devam edeceğini vurguladı.
Kırşehir’deki Ahi esnafının geri dönülemez sıkıntıların içine girdiğine dikkati çeken Başkan Bahamettin Öztürk,  yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. 
Esnafa acilen uzun vadeli faizsiz ve tüm esnafı kapsayan kredi imkanının sağlanması gerektiğini belirten Başkan Öztürk, açıklamasında şunları ifade etti:
“Esnaflarımız 17 günlük bir kapanma yaşadı. Bu kısıtlama sonrasında esnafımızın büyük beklentileri vardı. Bayram öncesi ürün getiren esnaflarımızın ürünleri elinde kaldı. Yeme-içme yerlerinin açılması beklenirken paket servis olarak devam etme kararı heyecanla normalleşmeyi bekleyen esnafımızı hüsrana uğrattı. Esnafın artık dayanacak gücü kalmadı. Geldiğimiz günden itibaren istikrardan yana olduk. Ancak esnafın beklentileri var, bu beklentilerin bir an önce yanıtlanması gerek. 
“Sayın Cumhurbaşkanımıza danışmanları veya çalışanları tarafından esnafımız hakkında yeterli bilgi iletilmiyor olacak ki kapanan kepenkler, iflas eden esnafların sesi duyulmuyor. Cumhurbaşkanımız 81 ilin oda başkanlarından, federasyon başkanlarından esnafın durumunu dinlerse daha olumlu kararlar alınabilir. Aylardır vergisini veren, kirasını ödeyen esnafımız kasasına para koyamıyor çünkü işyerinin kapısını açamıyor. Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Normalleşmenin en doğru adımları esnafın önünü açmaktan geçer. Esnaflarımız sokakların ışığıdır. Işıklarımız tek tek sönmeye başladı. Tek gelir kapısı dükkânına ağırladığı müşterisi olan esnafımızın iş yerleri bir an önce açılmalıdır. Her konuda devletine ve milletine destek olan esnaflarımız bu zor günlerde verdiği desteğin karşılığını bekliyor.
“Öyle ki artık iş yerlerinin açılması da esnafı düştüğü ekonomik durumdan çıkarmaya yetmeyecektir. Acilen tüm esnafların faydalanabileceği uzun vadeli faizsiz kredi ve hibe destekleri verilmelidir. Primleri devlet tarafından karşılanmalı, mevcut borçları faizsiz ötelenmelidir. Bugün yanında çalışan işçisinin maaşını ödeyemeyen esnafımızın yanında olmak boynumuzun borcudur. Kapalı kalan her iş yeri ülkemiz için ekonomik bir kayıptır. Esnaflarımız artık rahat bir nefes almak istiyor. Cumhurbaşkanımızdan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve kapalı olan iş yerleri için olumlu kararlar alınmasını istiyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)