Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin

“Taksici, minibüsçü ve servisçi esnafımız gerçekten zor durumda”

Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 7 aydır iş yapamadıkları için büyük ekonomik sıkıntı içinde bulunan şehrimizdeki taksici, minibüsçü ve servisçilerin Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’ndan destek bekledikleri yönündeki haberler üzerine bir açıklama da Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin’den geldi.
Covid-19 salgını nedeniyle servisçilerin aylardır doğru dürüst iş yapamadıkları için tüm imkanlarını zorlayarak ayakta kalma mücadelesi verdiklerini belirten Başkan Mehmet Tekin, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir Belediyesi’nin 21.11.2019 tarihli ve 123 sayılı Belediye Meclisince alınan karara göre 2020 yılı için, S-T-M plakalı ticari araçlar için yıllık çalışma ruhsat harcı ücreti alınacağı kararlaştırılmış olup, yıl içerisinde 2 taksitte alınacak olan ücretlerden, S ve M plakalı ticari araçlar için toplam 450 TL harç alınacağı kararlaştırılmıştır. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de faaliyet gösteren S plakalı servis işletmecileri, 13 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm okulların kapanması nedeniyle kontak kapatmışlardır. 2020-2021 eğitim öğretim yılında da maalesef eğitimin 1-2 günlük olmasından ve eğitim saatlerinin geç olmasından dolayı veliler öğrencilerini (Covid-19) salgın hastalığı nedeniyle okula kendi imkanları ile götürdüklerinden servisçi esnafımız maalesef çok mağdur durumdadır. Bu esnaf çalışmadığı halde araçlarının muayenesini, trafik sigortasını yaptırmak zorunda kalmışlardır. Bir de bunun üzerine ruhsat harçları eklenince esnafımız gerçekten çıkmazdadır. Bu konuda herkesin destek vermesi gerekir.”
Başkan Mehmet Tekin, Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı taksici minibüsçü ve servisçi sayısının 597 olduğunu sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)