Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin: “Hem esnafımızı, hem de halkımızı düşünerek en uygun zammı verdik”

TAKSİ VE DOLMUŞ ÜCRETLERİNE ZAM!

Akaryakıt başta olmak üzere çeşitli girdilerin artışını gerekçe göstererek zam başvurusunda bulunan Kırşehir’deki taksici ve dolmuşçuların talebi uygun görüldü ve fiyatlar zamlandı.

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan verilen bilgiye göre, 15 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere taksimetrenin ilk açılışı 6 liradan 10 liraya, her 100 metre mesafe 80 kuruştan 1 liraya, 1 kilometrelik ücret ise 8 liradan 10 liraya çıkartıldı. Ayrıca her 1 dakikalık bekleme ücreti 60 kuruştan 80 kuruşa, 1 saatlik bekleme ücreti 36 liradan 48 liraya, kısa mesafe ücreti ise 20 liradan 30 liraya çıkartıldı.

Telefonla taksi çağırmalarında taksimetre yolcunun alındığı yerden açılırken, şehir sınırları harici yerler ise pazarlığı tabi olacak.

Kırşehir’deki bütün mahallelere 3 lira 75 kuruş olan sivil halk indi-bindi ücreti 4 lira 50 kuruşa, öğrenciler (açıköğretim ve dershane öğrencileri hariç) indi-bindi ücreti 3 lira 50 kuruştan 4 liraya çıkartıldı.

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, hem üyelerini, hem de vatandaşı düşünerek en uygun fiyat artışını verdiklerini belirterek, “Şoför esnafımız akaryakıt artışları ve diğer girdi maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle zararına yolcu taşıyorlardı. Oda olarak çevre illeri de dikkate alarak yaptığımız değerlendirme sonucu en uygun artışı verdiğimizi düşünüyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)