Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin: “Fitne grubu bizi çok yıpratmaya çalıştı, ama başaramadı. Onları Allaha havale ediyorum. Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler...”

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN BELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz hafta Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin bir araya gelerek dolmuşçu esnafının önceki dönem belediyeden kalan alacaklarının ödenmesi hususunda anlaşmaları sonucu, Başkan Ekicioğlu sözünü yerine getirdi ve 2 milyon 200 bin liralık ödemeyi bir defada yaparak, şoför esnafını rahatlattı.
    Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile bir araya gelerek minibüsçü esnafının Belediye’ye olan borçlarını sildirdiklerini ve alacaklarını aldıklarını belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, bu konuda her türlü destek ve yardımlarını esirgemeyen Başkan Ekicioğlu ve ekibine teşekkür etti.
    Ödemenin ardından bir takım fitne grubunun harekete geçerek yalan ve yanlış söylemlerde bulunarak kendilerini yıpratma çabasına girmelerini üzüntü ile karşılayan Başkan Mehmet Tekin, dün bir basın toplantısı düzenleyerek yaşananları kamuoyuyla paylaştı.
    Göreve geldikten sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası’na modern bir bina kazandıran ve bütün şoför esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenen Başkan Mehmet Tekin, basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Geçtiğimiz hafta itibarıyla belediye başkanımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Daha önce de bir toplantı yapmıştık ama başkanımızı orada da toplantıda da dedik ki bunu basın yoluyla bildirelim çünkü esnafın aklında hep soru işaretleri kalıyor birde kafasını karıştıranlar var “Vay iptal oldu” “Vay şöyle oldu “ diye o yüzde de bir toplantı yaptık.  Bu toplantıda da belediye başkanımızda dedi “Bir bedel ödenecekse bunu yöneticiler, idareciler öder, bizler öderiz” dedi. 591 tane ticari plakanın iptali ile ilgili Sayıştay’ın bir görüşü vardı. Tabi bu görüş bütün Türkiye’de var bir bizim şehrimizde yoktu. Onunla da ilgili belediye başkanımıza ilk görüştüğümüz andan itibaren başkanımızın tek bir sözü vardı “Hiçbir şekilde ben bu esnafın malına zarar getirmem, iptali söz konusu değil” dedi. Yine en son toplantımızda esnafın yanında olduğunu, hiçbir şekilde plakaların iptaline gitmeyeceğini kendisi beyan etti. Buradan da esnafım adına Belediye Başkanına teşekkür ederim.
“Değerli arkadaşlarım en son yaptığımız toplantıda belediye başkanımız bu bizim minibüsçü esnafımızın alacağı paraları tek kalemde ödeyeceğini söyledi. Tabi burada bir yapılandırma olayı vardı. Bizimde Veri dairesinden yaklaşık 400 bin lira civarında bir karımız oldu,  yani faizden karımız oldu, işleyen faizden. Oradaki silinen faizi bizimde belediyeden alacağımız bir faiz alacağımız vardı 500 bin lira civarında da biz belediyemizden sildik.  Karşılıklı olarak bir mutabakatla. Belediye başkanımız sağ olsun paramızı da tek kalemde yatırdı. Bir milyon 200 bin lira civarında bir vergi borcu var, SGK stopaj borcu var onları yatıracağız geri kalan miktarı da inşallah önümüzdeki günlerde esnaflarımızın hesaplarına yatırarak bu sorunu da çözmüş olacağız. Belediye Başkanımıza da tekrardan hem şahsım adıma hem de esnafımız adına teşekkür ederim. Ama tabi ki bu süreç bizi çok yıprattı, özellikle bu süreç çok yıprattı… Böyle hep bizimle, odayla bir bağlantısı kurulmaya çalışıldı, şahsımla ilgili bir bağlantısı kurulmaya çalışıldı. İşte “Vay bu paralar ödendiydi, vay yedilerdi vay içtilerdi. Biz devamlı bunu esnafımıza anlatamaya çalıştık. Ben şunu şöyleyim şoförler odaları esnafla kurumlar arasında bir köprüdür. Bu paranın alacağı olan kişiler minibüsçüler Ahiler taşımacılar kooperatifi var. Bu kooperatifin başkanı ayrı yönetim kurulu ayrı bizle hiçbir alakası yok. Biz sadece o dönemde esnafımıza yardımcı olmak için belediye ile esnaf arasında bir köprü olduk. Yardımcı olmak için benim yukarda iki tane kamyoncular kooperatifim var, servisçiler kooperatifim var. İşte kamyoncular kooperatifim Petlas’tan iş alıyor Şeker Fabrikası’ndan iş alıyor, Malya’dan alıyor, Ofis’ten alıyor. Ama bunun parasına biz karışmıyoruz ki. Ama alırken biz yardımcı oluyoruz, Oda olarak elimizden ne geliyorsa. Bu iki kooperatifimize yardımcı oluyoruz işte servisçi kooperatifi varsa sorunu biz sadece çözüm noktasında yardımcı oluruz. Yoksa bu kooperatiflerle özellikle benim şahsımla alakalı hep benim üzerine burada çok bir fitne grubu var o fitne grubu benim şahsımla alakalı çok dedikodu yaptı.  
“ESNAFIMIZA ÖDEMELER EN KISA SÜREDE YAPILACAK”
“Bugün de Belediye Başkanımızın ağzından herkes duydu alacağımızın olmadığı söyleniyordu. Bakın demek ki alacak varmış, demek ki bu parayı biz yememişiz, bu para esnafın hesabına yatacak, onlarla da arşı alada hesaplaşacağız. Uğur Mumcu’yu da rahmetle anıyorum. Onu bir sözü var “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın” diye. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan o fitne grubu burada bizi şahsımızı çok yıpratmaya çalıştılar. Onları da dediğim gibi arşı alada hesaplaşacağız, Allaha havale ediyorum.  Mevla’m neyler neylerse güzel eyler demiş buradan da inşallah esnafımızın derdine bir çare olacak. Belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum bu konuda b u yardımı olduğu için. Ve durak ruhsatlarımız 600 lira gibi rakam. Bir minibüsçüden 600 liraydı 121 tane dolmuştan 600 lirayı sildi buda 72 bin 600 lira yapıyor. Servisçi esnafımızdan 550 lira sildi 212 tane var oda 116 bin 600 lira yapıyor. Taksici esnafımızdan 150 lira sildi 258 tane taksi ruhsatımız var 38 bin 700 lira yapıyor. Yani toplam 230 -235 bin lira civarında Belediye Başkanımız burada esnafımıza bir destek oldu. Buradan tekrar kendisine tüm esnafım adına teşekkür ederim. Allah razı olsun bu zor süreçte esnafın yanında oldu başkanım. Zaten Başkanımızın da temeli şoförlükten gelme her zaman da şoför esnafının yanında olacağını bize iletti. İleri gidip de pandemi bitsin biraz ilerlesin daha da yardımcı olacağı bildirdi. 80 tane yaklaşık minibüs esnafının da araç alıp sahaya giremediğini kendisine aktardım.  “Onlarla ilgilide bir şeyler yapalım dedi, elimizden ne geliyorsa, onları da sahaya dâhil edelim” dedi. O yüzden de Belediye Başkanımıza tekrar şahsım ve esnafım adına teşekkür ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)