Kırşehir’in sorunları ve çözüm önerileri başlığı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının aldığı çalıştay kararlarının ikincisinin hazırlıklarına başlandı.
Geçtiğimiz günlerde Ticaret Sanayi Odası’nda bir araya gelen STK yetkilileri Kırşehir’in çözümlenmesi gereken 20 önemli sorununu gündeme getirdi. 
Şehre yatırımcı çekilmesi ve milletvekili sayısının 2’den 3’e çıkarılması konusunun yanı sıra üniversitenin şehre ekonomik ve sosyal alanda olumlu katkılarının anlatıldığı toplantı da; hükümet konağı binasının atıl vaziyette olması, Ahilik geleneğinin yaşatılması, yapılması planlanan yeni hastane binası için STK’larla istişare edilmemesi mevcut hastane binasının durumu, çevre yolu, korona virüs salgınının iş çevresi üzerindeki etkisi, Organize Sanayi Bölgelerinde yapılan yatırımlar, esnaf ve tacirlerin yaşadığı sorunları belirlemek ve çözüme kavuşturmak, UNESCO Şehirler Ağına müzik alanında giren Kırşehir’in UNESCO tarafından tescillenmesi, Abdallık geleneğinin ulusal ve uluslararası platformda tanıtılması, çevre temizliği için cadde ve sokaklara çöp atanlara (çekirdek, izmarit gibi) onaylanan ancak uygulanmayan cezai işlemin uygulanması, mültecilerin sosyal uyumunu destekleyen çalışmalar ile ilgili görüşmeler yapıldı.
İkincisi yapılacak çalıştay, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilecek. Çalıştaya Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Tekeli katılacak. (HABER: BEYHAN BALLI)