Başkan Purcu: “Birey olarak değil, takım olarak karar almaya ve çözüm üretmeye gayret edeceğiz”

Kırşehir Ziraat Odası’nın geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulunda Sinan Purcu başkanlığa seçildi.
2011 yılından bu yana Kırşehir Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Bekir Tan ile Sinan Purcu’nun başkan odayı olarak yarıştığı seçimler sonunda 68 delegeden 34’ünün oyunu alan Sinan Purcu başkan seçilirken, Bekir Tan 32 oy aldı. 2 oy da boş çıktı.
Sinan Purcu’un başkanlığındaki Kırşehir Ziraat Odasının yeni Meclis Asıl üyeleri şu isimlerden oluştu:
Sinan Purcu, Şenol Dulkadiroğlu, Şeref Kaya, Mehmet Akeren, Nusrat Değirmenci, Ali Sezen, Murat Develi, Mehmet Çakır, Yakup Adalı, Nedim Altuntaş, Mehmet Yılmaz, Mustafa Dernek, Servan Satır, Suat Bayar, İbrahim Sarısakal, Süleyman Ekici, İsmail Karakuş, Özgür Atılgan, Nizamettin Demirbaş, Nazmi Mercimek, Ramazan Taş.
Ziraat Odası’nın yedek Meclis üyeleri ise şöyle:
Yıldırım Güreş, Durmuş Toprak, Yener Sütçü, Fahri Coşkuner, Hakan Umucu, Yılmaz Irmak, Şevket Çankaya, Ali Tosun, Erol Kocamış, Hazret Karaca, Mustafa Çölgeçen, Necip Ay, Yasin Yıldırım, Mustafa Akeren.
Bekir Tan'dan başkanlığı devralan Sinan Purcu, ekip ve takım ruhi ile birlikte çalışacaklarının söyledi.
Kırşehir Ziraat Odası yeni Başkanı Sinan Purcu yaptığı açıklamada, “Birey olarak değil, takım olarak karar almaya ve çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmayacağımı tek bağlılığımın çiftçi kardeşlerim olduğunu belirtmek istiyorum. Bir tarım memleketi olan Kırşehir'de bütün arazilerin su ile buluşmasını sağlamak ve sulamada ucuz enerji kaynaklar sağlayarak tarımı en üst seviyeye çıkarmak genel amaçlarımızdandır. Kırşehir'de Çiftçimizin birçok sorunu vardır ancak temel iki sorun çok önemlidir. Bunlardan biri sulu tarımdır. Bu hususta bölgemizde ve ilimizde yeterli su havzaları bulunmaktadır. Bizler arkadaşlarımızla birlikte bu mağduriyeti gidermek için geleceğiz. Değerli dostlar kimseye bulunduğu konuma göre siyasi görüşüne göre hizmet vermeyeceğiz. Ayrım gözetmeksizin adamın adamı değil hizmet adamı olmak için mücadelemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.
AŞILI MEYVE FİDE SATIŞLARI MART'TA YAPILACAK
Kırşehir Ziraat Odası Başkanlığı, Kırşehir'de meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla, binlerce meyve fidanını çiftçilere satışa sunacak.
Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu yaptığı açıklamada, daha önce isimlerini yazdıran vatandaşlara satışa sunulan meyve fidanlarının sertifikalı ve faturalı olduğunu kaydetti. Purcu Kırşehir'de 6 yıldır fidan dağıtımı yaptıklarını ve şu ana kadar getirtilen fidanların çoğunluğundan vatandaşların memnun olduğunu söyledi.
Ziraat Odası olarak, Kırşehir'de geçmişte olduğu gibi yeniden meyvecilik oranını yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Purcu, Ziraat Odası'na gelen aşılı ve sertifikalı binlerce meyve fidanının dağıtımına Mart ayı başında başlanacak ve şuanda kayıtlar devam ediyor" dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)