Esnaf Odaları Birliği’ne zam başvurusu yapmadan fiyatlar arttırıldı!

SİMİT 3 LİRA OLDU! EKMEK ZAMMI YOLDA!

Kırşehir’de 2,5 liradan satılan simidin 3 liradan satılmaya başlandığı bildirildi.
Şehrimizdeki bazı simitçilerin Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne zam başvurusunda bulunmadan simit fiyatını 2,5 liradan 3 liraya çıkarmaları dikkat çekerken, Belediye Zabıtası ile Ticaret İl Müdürlüğü’nün bu konuda gerekli denetimleri yapmaması tepkiyle karşılandı.    
Öte yandan geçtiğimiz ay gramı 200’den 240’a, fiyatı da 1,5 liradan 2 liraya çıkartılan ekmeğe fırıncılar bir kez daha zam talebinde bulundu. Un, elektrik, doğalgaz ve maya başta olmak üzere birçok girdiye gelen zamların ardından zarar ettiklerini belirten şehrimizdeki fırıncılar Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne başvurarak ekmek fiyatlarının yeniden belirlenmesini istedi. 
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir Kahveleri, Fırıncılar ve Otelciler Odası’nın zam talebini değerlendirdiklerini ve ekmeğin gramajının 240’tan 200’e düşürülüp, fiyatının da 2 liradan 2 lira 25 kuruş çıkartılmasını uygun gördüklerini açıkladı.
Yeni tarifeyi onaylanmak üzere Kırşehir Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü’ne gönderildiği ve onaylandıktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. (HABER: BEYHAN BALLI)