Kırşehir TSO’dan işverenlere müjdeli haber… 

SGK PRİM DESTEĞİ SÜRESİ UZATILDI...

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, pandemiden domlayı büyük sıkıntı içine giren işverenlerin beklediği sigorta prim teşvik süresinin uzatıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımladı. 51 il ve 2 ilçede üretim ve istihdamı artırmak için ilave 6 puanlık bölgesel sigorta prim teşvik süresinin 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 81'inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, ilave puan uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki 30 Mayıs 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının eki kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımladı. Buna göre, 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olan ilave 6 puanlık bölgesel sigorta prim teşvikinin süresi, 31 Aralık 2021'e uzatıldı. Uzatma kararı, 51 il ve 2 ilçeyi kapsayacak şekilde 1 Ocak 2021'den itibaren yürürlüğe girdi.
Kararın ardından bir açıklama yapan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Cumhurbaykanı Recep Tayyip Erdoğan başyta olmak üzere emeğe geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Başsan Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada şunlvarı ifade etti:
“6486 sayılı Torba Kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81 inci maddesine eklenen ikinci fıkra ile, 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak % 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazanç alt sınırı üzerinden % 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanma imkanı sunulmuştu 2015’te yayınlanan genelge ile prim borcu olmayan işverenlere.
“Söz konusu ilave prim indiriminden 51 İl ve 2 İlçe yararlanmıştır ve İlimizde bu illerin içerisindedir. Ancak; ilave prim indirimi 31.12.2020 tarihinde son buldu. Söz konusu genelge ile işverenler SGK primlerini % 6 eksik ödeyerek 214,66-TL asgari ücret ile çalışandan tasarruf sağlama imkanına sahip olmuşlardı. Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de yaşanan covid-19 salgını nedeniyle işverenlerimiz büyük sıkıntı içerisindeler. Ocak ayına ilişkin SGK prim bildirgelerinin son verilme günü 26 Şubat Cuma günüydü. Bugün yayınlanan Resmi Gazete ile birlikte bu karar 01.01.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.
“Bu zor zamanlarda işverenlerimiz için önemli bir haber olan SGK prim desteği süresinin uzatılmasında emeği geçen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, süreçte bizimle sürekli istişare halinde olan Ankara Milletvekilimiz Sayın Hacı Turan'a, Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Metin İlhan'a ve TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına teşekkür ederim.” (HABER; BEYHAN BALLI)