Şehrimizde kurulu bulunan ve geçtiğimiz yıllarda özelleştirilerek Tutgu Gıda’ya satılan Kırşehir Şeker Fabrikası’nda üretilen şekerlerin Kırşehir esnafına verilmediği iddia edildi.
Gazetemize gelerek bu konudaki tepkilerini dile getiren bir grup toptancı esnafı, Kırşehir Şeker Fabrika yetkililerine konuyu birkaç kez dile getirmelerine rağmen sorunlarının çözümlenmediğini, Kırşehir’de üretilen şekerlerin, Kırşehir’de talep eden esnafa verilmek yerine Adana’daki büyük gazlı içecek fabrikalarına gönderildiğini ifade ettiler.
Kırşehir halkının kendi ilinde üretilen ve kaliteli olduğuna inandıkları şekeri talep ettiklerini, başka illerden getirilen şekerleri almadıklarını belirten toplantıcı esnafları şunları söylediler:
“Biz yıllardır Kırşehir Şeker Fabrikası’nda üretilen, Kırşehir yöresi pancarına ait şekerleri Kırşehir halkına satıyoruz. Geçen yıl da birkaç kez böyle sorun olmuştu, ama görüşmelerimiz sonucu bu sorun çözümlenmiş ve Kırşehir Fabrikası’nda üretilen şekerler bizlere de veriliyordu. Fakat son aylarda talebimiz hep geri çevriliyor ve Kırşehir’de üretilen şekerler Adana’daki büyük içecek firmalarına gönderiliyor. Bu nedenle Kırşehir halkının taleplerini karşılayamıyoruz. Kırşehirliler kendi illerinde üretilen kaliteli Kırşehir Şeker’ini almayı tercih ediyor. Kırşehir Şeker Fabrikası’nın ürettiği şekerler de elimizde olmadığı için bu taleplere cevap veremiyoruz. Biz de mecburen Yozgat ve Kayseri başta olmak üzere diğer illerdeki fabrikalardan temin ettiklerimizi satıyoruz. Kırşehir Şeker Fabrikamızın değerli Genel Müdürü Yavuz Erence’ye ulaşamıyoruz. İnşallah gazetenizin aracılığı ile Sayın Genel Müdürümüz bu sorunumuzu çözümler ve biz yeniden Kırşehir’de üretilen şekerleri Kırşehir halkına sunarız.” (HABER: BEYHAN BALLI)