Akaryakıt ve diğer girdilerdeki artışların ardından uçan sebze ve meyve fiyatları yaz mevsimi ile birlikte düşmesi beklenirken, tam tersine artmaya devam ediyor.

Kırşehir Sebze Pazarı’nda domatesin kilosu 15-20, salatalığın kilosu 8-12, soğanın kilosu 8-10, patatesin kilosu 12-15 liradan,  biberin kilosu 15-20, fasulyenin kilosu 20-30 liradan,  maydonuzun bağı 5 liradan, marul 10 liradan, satılırken, karpuzun kilosu 5-6 liradan, kavunun kilo 8-10 liradan, kayısının kilosu 2-25 liradan, kirazın kilosu 40-50 liradan, şeftalinin kilosu 25-30 liradan, üzümün kilo 15-20 liradan satılıyor.

Yazın mevsiminin tam ortasında olmasına rağmen sebze ve meyve fiyatlarında herhangi bir düşüşün yaşanmaması halkın bütçesini oldukça zorluyor. Halk birkaç kilo yerine yarım ya da 1 kilo ile haftayı geçirmeyi planlayınca, pazarcılar ellerindeki sebze ve meyve satamamanın endişesi içinde diğer ilçelerdeki pazarın yolunu tutuyor.

Pazarcılar fiyatların yüksek olduğunu kabul ederek, “Sebze ve meyve fiyatlarının bu kadar pahalı olması halkımız gibi bizleri de etkiliyor. Bizler sebze ve meyveyi yerinde pahalıya alıyoruz buna bir de nakliye ve diğer girdileri ekleyince biz de mecburen pahalıya satıyoruz. Biz daha önce daha çok ürün satıp, daha çok para kazanırken, şimdi getirdiğimiz ürünü satamıyor, çoğu zaman haftayı zararla kapatıyoruz” dediler.

Kırşehir’de havaların serin ve yağışlı geçmesi dolayısıyla yerli ürünlerin henüz yetişmediği ya da bol miktarda pazara gelmemesinin de fiyatların yükselmesine neden olduğu bildiriliyor. (HABER: BEYHAN BALLI)