Ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine büyük katkılar sunan ve 4 bin kişiye iş ve aş veren 

Petlas’ın Genel Müdürü Ertem emekliye ayrıldı

    Şehrimizde 1976 yılında askeri amaçlı lastikler için dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla kurulduktan sonra özelleştirilerek 2005 yılında Türk sanayiinin önde gelen kuruluşlarından AKO Grup (Abdulkadir Özcan A.Ş.) bünyesine katılan ve son yıllarda yaptığı büyük yatırımlarla ülkemiz ve Kırşehir ekonomisine büyük katkılar sağlayan Petlas Lastik Fabrikası’nın başarılı Genel Müdürü Yahya Ertem, yaşının dolması nedeniyle emekliye ayrıldı.
    2005 yılından bu yana Petlas Lastik Fabrikası’nın Genel Müdürlüğü görevini yürüten, pek çok yatırım yapılarak Kırşehir’de 4 bin kişiye iş ve aş imkanı sunulmasına katkı sunan Yahya Ertem ile Genel Müdür Yardımcısı Yalçın İlgül 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle emekli oldular.
Genel Müdürü Yahya Ertem’le birlikte son yıllarda yapılan yatırımlarla sektörde ağırlığını hissettiren Petlas, şehrimiz Gölhisar Mahallesi’ndeki 365 bin metrekarelik kapalı alan ve yerleşkesinde toplamda 4 bine yakın çalışan sayısına ulaşarak, geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olmayı başardı. Petlas’ın diğer büyük ve Türkiye sanayisi için hayati önem taşıyan başarısı ise gerçek bir Ar-Ge merkezine sahip olması oldu.
Kendi lastik teknolojisini geliştiren Petlas, Türkiye’de birçok ilke imza attı, bunlardan bazıları: Türkiye’nin; İlk ve tek Uçak Lastiği, İlk Radyal Traktör Lastiği, İlk 18” üzeri “Y” Hız Sınıfı Yüksek Performans Binek Lastiği, İlk Run-Flat Binek Lastiği, İlk ve tek Tam Çelik İş Makinası Lastiği ve İş Makinaları için Büyük Dolgu Lastiklerinin üretimini yapıyor.
Türkiye’nin dışa bağımlılığını kaldırma vizyonuyla hareket eden Petlas, Uçak, Askeri, Zirai, İş Makinası, Kamyon, Otobüs, Hafif Ticari ve Binek araç lastiklerini içeren, 4 farklı marka altında 2 bin 500’den fazla farklı ürün ile Türk tarım, sanayii, savunma ve ulaşım sektörlerinin hizmetinde.
100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Petlas, kalitesi ve satış sonrası hizmetleri ile Türk üretim sektörünün önde gelen marka elçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir, doğayla dost ürün ve üretim teknolojileri üzerine çalışan Petlas, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için; CO2 salınımını ve temiz su kullanımını azaltmak, zararlı kimyasalların kullanımı engellemek ve düşük yakıt tüketimine sahip lastikler üretmek için adımlar atıyor. (HABER: BEYHAN BALLI)