2014 yılı vergi rekortmeni 14 milyon 651 bin 834,77 lira vergi tahakkuk ettirilen Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.
Kırşehir Defterdarı Yusuf Balcı, kardeş kuruluşumuz Kırşehir Televizyonu (KTV) haber ekibimize yaptığı açıklamada, 2014 vergilendirme dönemine ait Kurumlar Vergisi rekortmenlerini açıkladı. 2014 yılı gelirleri için verilen Kurumlar Vergisi beyanlarına göre Kırşehir'in en fazla vergi ödeyecek şirketleri belirlendi.
Kırşehir Defterdarı Yusuf Balcı’dan alınan bilgilere göre, Kurumlar Vergisi rekortmenleri sıralamasında Petlas Lastik Sanayi 14 milyon 651 bin 834 liralık vergi ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kırşehir'in Kurumlar Vergisi rekortmeni oldu.
İkinci sırayı ise 1 milyon 121 bin 839 liralık vergi tahakkuku ile Şifa İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin aldığı Kurumlar Vergisi rekortmenleri listesinde üçüncü sırada 318 bin 241 lira ile Granitaş Anadolu Granitleri Sanayi, Çemaş Döküm Sanayi, dördüncü sırada 274 bin 634 lira ile S.S. Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi, beşinci sırada ise 239 bin 395 lira ile Petsan Ambalaj ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi yer aldı.
Kurumlar Vergisi beyanlarına göre Kırşehir'in en fazla vergi ödeyecek 10 şirketinin açıklandığı listede Yılmaz Çağlayan Oğulları Un Sanayi ve Ticaret Limited A.Ş.(Mucur) 223 bin 114 liralık vergi tahakkuku ile altıncı, Özkeskinkılıçlar İnşaat Taahhüt Tur. Otelci Ldt. Şti. 192 bin 818 lira ile yedinci, Emniyet Cam169 bin 98 lira ile sekizinci, Çağlayanlar Un Sanayi (Mucur) 165 bin 434 lira ile dokuzuncu, Coşar İnşaat 159 bin 482 lira ile onuncu sırayı aldı.
PETLAS ÇALIŞAN SAYISINI 3 BİNLERE ÇIKARDI
1976 tarihinde geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açılan, ancak 197 tarihinde üretime başlayan Petlas Lastik Fabrikası özelleştirildikten sonra Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu tarafından adeta yeniden modernizasyon yapıldı ve çalışan sayısını 3 binlere çıkardı.
Bugün 3 bine yakın çalışanı ile ülke ve ilimiz ekonomisine katkı sunun Petlas Lastik Fabrikası’nda bugün 3 bine yakın insan istihdam ediliyor. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan PETLAS, 1976 yılında kuruldu. Çeşitli girişimlerin ve yoğun çalışmaların ardından 1989 yılında ilk lastiğini üreten kuruluş, ilerleyen yıllarda kapasitesini giderek artırdı. 2005 yılında üretimini Türk Sanayiinin köklü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürmeye başlayan PETLAS'ta değişim rüzgârları hemen hissedildi. Fabrikadan yönetim politikasına, AR-GE çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıldı.
PETLAS, 2.000.000 m²'lik alan üzerinde yer alan 350.000 m²'lik kapalı alana sahip fabrikada her türlü kara taşıtı lastiğin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor; ülkemizi dünya kara yollarında başarıyla temsil ediyor.
"Güvenli Lastik" kavramına büyük önem veren kuruluş, lastik-deney test merkezinde ürünlerini uluslararası standartlardaki testlerden geçiriyor. Ayrıca daima daha iyiyi yakalamak adına Araştırma-Geliştirme birimindeki uzmanların bilgisayar kontrollü laboratuvarlarında çalışmaları sürüyor. 1998 yılında Alman RWTÜV kurum uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı lastik tasarımını da içeren İSO 9001 kalite güvence sistem belgesi ve 1999 yılında Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı, yine lastik tasarımını da içeren AQAP-100 Endüstriyele Kalite Güvence Seviye Belgesi, PETLAS'ın kalite yolculuğunda kazandığı belgelerin sadece ilk ikisi.
Toplam Kalite Yönetimi modelini tüm birimlerinde uygulayan PETLAS, çalışanlarının desteğiyle problemlerin üstesinden gelerek sürekli iyileştirme felsefesini fabrikanın bütününde yaygınlaştırıyor.
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 90'nın üzerinde ülkede satışa sunulan PETLAS, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası markalaşma sürecinin gereği olan araştırma-geliştirme, teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer almakta ve her geçen gün pazar payını artırmaktadır.
PETLAS, dünyanın doğusundan batısına; geniş ihracat yelpazesi ile uluslararası pazarlarda elde ettiği bu bilgi birikimini, yeni yöntemler ile birleştirerek; pazar payını sürekli artırıp ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunuyor.