Petrol-İş Kırıkkale Şubesi’nin 1 Ekim’de yapılan genel kurulunda Petlas Lastik Fabrikası delegesi olan Mehmet Doğan Petrol-İş Şubesi Başkanı seçildi.

Mersan Düğün Salonu’nda yapılan Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şubesi 14. olağan genel kurulunda mevcut başkan Murat Kaya ile Petlas Delegesi Mehmet Doğan yarıştı. 200 delegeden 199’unun oy kullandığı seçimde Mehmet Doğan 177, Murat Kaya 22 oy aldı.

Yeni Başkan Mehmet Doğan, Petlas’ta bir dönem baş temsilcilik yapmış, 14 yıllık bir Petlas işçisi. Başkan yardımcılıklarına TÜPRAŞ temsilcisi Fatih Küşüm, Başkan Yardımcılığına Petlas Temsilcisi Mesut Güdük seçildiler.

Genel kurula, TÜPRAŞ, MKEK BARUT, BOTAŞ ve BOTAŞ BİL işyerlerinden seçilen delegeler oy kullandı. Katılımın yoğun olduğu kongreye Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, genel merkez ve şubelerin başkan ve yöneticileri katıldılar.

Kongreye Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Eski Başkanı, Recep Sefer de katılarak bir konuşma yaptı. Delegelerin ayakta alkışladığı Recep Sefer, işçi sınıfının zaman zaman durağan dönemler yaşadığını mücadele yetisini kaybettiğini, ancak iyi bir önderlikle bunu alabildiğini örnek olarak ta 1994 yılı 5 Nisan kararlarıyla kapatılma kararına karşı , “Ferman padişahın, fabrika bizim” diyerek Ankara’ya yürüyen Petlas işçileri ve Kırşehir halkını gösterdi.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz ise konuşmasında, çalışanların ücretinden kesilen vergi miktarının, çalışanları yılın başında aldığı ücreti, yılın ortasından itibaren giderek düştüğünü, bu durumun çalışanları yoksulluğa götürdüğünü ve adaletsiz bir vergi sisteminin düzeltilmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)